Southampton ja Wolverhampton kohtasivat muutaman päivän sisään jo toistamiseen, sunnuntain ensimmäisessä valioliigaottelussa. Pisteet lähtivät värikkäitten vaiheitten jälkeen vieraiden mukaan, lopputuloksella 1-2.

Match of the Day

@BBCMOTD
...But they did win at Wolves in the FA Cup on Thursday.

Thoughts on what's likely today?!

#bbcfootball #SOUWOL

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, avauskympillä kumpikaan ei todella vaarallisiin tilanteisiin päässyt. 250. valioliigaotteluaan pelannut Ryan Bertrand yritti tosin sellaista vieraille huonolla purkupallollaan tarjota – Joao Moutinho ampui taivaan tuuliin.

Heti toiselle kymmenminuuttiselle siirryttyä Saints iski kahteen otteeseen lupaavasti. Rui Patricio esti kuitenkin niin Takumi Minaminon kuin Danny ingsin yritykset maalintekoon.

Oriol Romeu nappasi päivän ensimmäisen varoituksen vähintäänkin aiheesta, 17. peliminuutilla. Espanjalainen pysäytti Moutinhon keskialueella melkoisin rugbyottein, mätkäisten tätä samalla ohimennen kasvoihin.

Piae edellisen jälkeen Ings ja Nathan Redmond pääsivät ylivoimatilanteeseen vieraitten maalille. Jälkimmäisen kierre kohti taka-alanurkkaa ei ollut aivan riittävän hyvä, Patricio venytti kätensä väliin.

25. minuutilla Ings vei joukkueensa johtoon, kauden kahdeksannella valioliigamaalilla. Melkoinen pommi lähti keskeltä, Stuart Armstrongin hienosta esityöstä, voimalla verkkoon.

Pian osuman jälkeen Moutinho kieri maassa kuolemaa tehden – Romeu osui portugalilaiseen toistamiseen pienen ajan sisään. Tällä kertaa jalan kopautus ei esityksestä huolimatta tuottanut varoitusta, ja kummatkin joukkueet jatkoivat täydellä miehityksellä.

Kymmenisen minuuttia ennen taukoa nähtiin esimerkki Southampton-hyökkäyksen ongelmasta; Ings ei voi samaan aikaan syöttää ja toimia maalintekijänä. Tämä syötti mainion pallon oikealta laidalta boksiin, Redmond epäonnistui viimeistelyssä suhteellisen täydellisesti.

Saintsin olisi kaiken järjen mukaan odottanut tauolle mentäessä jo ratkaisseen ottelun, niin saamaton Wolves oli. Koppiin kuitenkin vain Ingsin maalin erottaessa joukkueita tulostaululla.

Wolves käänsi kovin tutulla kaavalla

Bertrandin juhlapäivä sai synkkää pilveä, kun pallo osui hänen käteensä boksissa, 50 minuutin pelin jälkeen. Wolves pääsi kuin ilmaiseksi takaisin peliin Ruben Nevesin osuttua pilkulta.

Wolves

@Wolves
GET IN RUBEN!!

Nuno Espirito Santon mieleen saattoi hyvinkin palata muutaman viikon takainen Arsenal-ottelu. Siinäkin hänen joukkueensa oli tappiolla, ja totaalisessa alakynnessä ennen David Luizin saamaa kyseenalaista triplatuomiota kosketuksesta boksissa. Tuolloin oltiin myös pelattu noin 50 minuuttia – tosin ensimmäisen jakson lisäajan puitteissa, kun Neves tasoitti pilkulta.

Aivan kuten Gunners-ottelussa, Wolverhampton pääsi yhtäkkiä peliin mukaan. Tuttu kaava jatkui, kun Pedro Neto nousi 65. minuutilla oikealta, ohitti kaksi puolustajaa maalilla, ja ampui takakulmaan, 1-2.

Kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa Patricio pelasti vieraitten johtoaseman tuplatorjunnallaan. James Ward-Prowsen veto alakulmaan oli hyvä, mutta portugalilaisvahti ylsi siihen sormenpäillään. Paluupallossa oli ensimmäisenä Che Adams, jonka siirron Patricio blokkasi myös.

Adams sai toisenkin tasoituspaikan, Redmondin keskitettyä suoraan maalille, Adama Traorén kömpelön pallonmenetyksen jälkeen. Tällä kertaa pusku ohi oikean tolpan.

Wolverhampton nousi voitolla kaksi pykälää sarjataulukossa, sijalle 12. Southamptonin vaikea jakso syveni entisestään, se on nyt sijalla 13.