Manchester United voitti sunnuntai-iltana pelatun ottelun Newcastlea vastaan lukemin 3–1. Tulos oli odotettu, mutta ottelun lopussa huomion vei Shola Shoretiren ensiminuutit Valioliigassa.

Nuori laitahyökkääjä on herättänyt kiinnostusta ympäri Eurooppaa. Juventus ja Barcelona ovat olleet pelaajan kintereillä, mutta vasta 17-vuotias nuorukainen allekirjoitti lopulta sopimuksen Manchester Unitedin kanssa.

Shoretire on ollut seurassa 10-vuotiaasta saakka. Jo 14-vuotiaana hän teki historiaa, kun hänestä tuli kaikkien aikojen nuorin pelaaja UEFA Youth Leaguessa. Tällä kaudella nuorukainen on dominoinut alle 23-vuotiaiden sarjassa. 14 ottelussa on syntynyt kuusi maalia ja kolme maaliin johtanutta syöttöä.

Laituri nostettiin ensimmäistä kertaa edustusjoukkueen kokoonpanoon torstaina, kun Man Utd voitti Real Sociedadin Eurooppa-liigan ottelussa. Unelmat kävivät toteen sunnuntai-iltana Old Traffordilla, kun Shoretire vaihdettiin kentälle minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Nigeriassa syntynyt Shoretire on kerännyt kehuja ammattimaisuudestaan. Akatemian valmentaja Neil Wood kommentoi nuorukaisen uraa Manchester Evening News- lehden artikkelissa:

– Eniten olen vaikuttunut hänen teknisyydestään. Hän voi pelata molemmilla jaloilla ja millä vaan hyökkäyspään pelipaikalla. Hän on pelannut koko uransa vanhempia vastaan. En muista koskaan nähneeni häntä kentällä oman ikäistensä seurassa. Shola on todella kypsä ikäisekseen.

[readmore from=manchester-united]

Isoa roolia voi olla tulevaisuudessa tarjolla. Innokkaimmat vertaavat häntä jo Jadon Sanchoon, jota on huhuiltu Manchesteriin jo pidemmän aikaa. Wood kuitenkin muistuttaa, että nuorella on vielä paljon töitä edessä:

– Hän on yksi niistä, joiden kanssa pitää olla kärsivällinen. Emme voi odottaa liikoja vielä. Hänen pitää tehdä töitä joka päivä ja jatkaa kehittymistä.

Päävalmentaja Ole Gunnar Solskjær on ollut tyytyväinen nuorukaisen otteisiin.

– Hän tulee pelaamaan meille vielä paljon otteluita, jos jatkaa samaan malliin. Uskomme poikaan ja odotamme häneltä hienoa uraa seuramme riveissä. Halusimme päästää hänet kentälle loppuminuuteilla, vaikka peli ei vielä ollut ohi.

Shoretire ei ole vielä tehnyt päätöstä maajoukkue-edustuksensa suhteen. Hän voi aikuisten tasolla edustaa joko Nigeriaa tai Englantia.

LUE MYÖS: