Leicester ja Arsenal kohtasivat toisessa kello 14 Suomen aikaa sunnuntaina startanneessa valioliigaottelussa. Kaksikon kohtaamiset ovat olleet pitkään intensiivisiä, eikä aivan vailla sähköä oltu tänäänkään. Pisteet matkasivat Gunnersin mukaan lopulta lukemin 1-3.

Alku näytti sinisävyiseltä. Tasan kuuden minuutin pelin jälkeen isännät käyttivät Arsenalin tekemän kunniakujan brutaalisti hyväkseen. Youri Tielemans sai pallon oikealla laidalla, ylös katkoon nousseen Granit Xhakan ja Willianin nenien edestä. Vasen puolustaja Kieran Tierney oli ties missä, ja Tielemans sai juosta boksiin saakka kenenkään estelemättä. Pallo vasempaan alakulmaan, 1-0.

Charles Watts

@charles_watts
Another dreadful start to the game for Arsenal. Xhaka and Willian get themselves into trouble, Tielemans wins possession, drives into the space that has been vacated by Tierney and drills an excellent finish across Leno into the far corner.

Orbinho

@Orbinho
Arsenal have gone seven games without a clean sheet in all competitions.

12. minuutilla erotuomari Paul Tierney osoitti pilkkua, Nicolas Pépén kaaduttua boksin kulmassa. VAR-tarkastelu osoitti rikkeen kyllä tapahtuneen, mutta aivan alueen rajan päällä. Rankkari muutui vapariksi, jonka Pépé ampui muurin kautta yli päätyrajan.

Kokonaiskuva vaikutti hyvin selkeältä, ja hyvin tutulta näiden joukkueiden viime vuosien kohtaamisista. Arsenal piti palloa hurjalla prosentilla, Leicester iski jatkuvasti hyvin terävästi vastaan.

Jonny Evans teki melko rumaa pilaa päävammojen estämiseen tarkoitetusta säännöstä puolen tunnin vaiheilla. Veteraanipakki heittäytyi Arsenalin kulmatilanteessa kentän pintaan päätään pidellen, ja Tierney vihelsi pelin poikki. Hidastus osoitti, ettei Evans saannut päähänsä minkäänlaista osumaa sen paremmin kanssapelaajasta kuin pallostakaan.

Arsenal tuli tasoihin jakson loppupuolella, Chelsea-taustaisin brasilialaisvoimin. Willianin vapaapotku oikealta laidalta tilanteesta, jossa Luke Thomas rikkoi Pépéä ottelussa ties kuinka monennen kerran. Nuorelle pakille tilanteesta lappu, pallo Willianin toimesta luukulle, jossa David Luiz pääsi puskemaan voimalla ohi Kasper Schmeichelin.

11': Ndidi fouls Pépé
24': Thomas fouls Pépé
28': Thomas fouls Pépé
35': Söyüncü fouls Pépé
39': Thomas fouls Pépé

After the fifth foul, Leicester pick up their first booking and Arsenal score from the free-kick. ⚠️

Ensimmäisen jakson viimeisellä varsinaisella peliminuutilla Wilfred Ndidi pelasi palloa boksissa kädellään, ja tällä kertaa myös VAR vahvisti asian. Alexandre Lacazette ampui rankkarin voimalla vasemmalta sisään.

BBC Sport

@BBCSport
GOAL!

It's all turned around at the King Power! A penalty is given against Wilfred Ndidi's handball after a VAR check. Alexandre Lacazette makes no mistake!

Leicester 1-2 Arsenal

#bbcfootball #LEIARS

Pépé myös maalin makuun – Leicesterille isoja murheita

Brendan Rodgers varjeli joukkuettaan ja nuorta pelaajaa, ottamalla varoitetun, ja pahassa viennissä olleen Thomasin tauolla pois kentältä, tilalle Marc Albrighton.

Toista jaksoa oli pelattu hädin tuskin kaksi minuuttia, kun Harvey Barnes jäi nurmen pintaan, ja Leicesterin tilanne alkoi näyttää isossa kuvassa synkältä, James Maddisonin oltua jo valmiiksi sivussa. Barnes kannettiin kentältä paareilla, paikalle Cengiz Ünder.

Hyvin pian tämän jälkeen tilanne taululla muuttui muotoon 1-3. Hurjalla pelipäällä olleet Pépé ja Lacazette olivat avainasemassa. Jälkimmäinen tappeli pallon keskialueella ensin mainitulle, joka kuljetti boksiin saakka. Sen jälkeen pelivälineeseen koskivat ainakin Martin Ødegaard sekä Willian, joka alusti jo päivän toisen osumansa – maalintekijänä tyhjiin Pépé.

Toisen jakson pelaaminen ei ollut aivan avausjakson tasolla, ainakaan vieraiteen kolmannen osuman jälkeen. Leicester haki kyllä tietä takaisin peliin kavennuksen myötä, muttei onnistunut luomaan järin vaarallisia paikkoja.

Isäntien paras veto tuntui loppuvan, kun siirryttiin ottelun viimeiselle kympille, ja Arsenal pääsi tasaisin väliajoin hakemaan iltapäivän neljättä täysosumaa. Se oli lähempänä kuin Leicesterin kavennus, mutta pelin maalit oli jo nähty. Seitsemän minuutin lisäajan lopulla Kelechi Iheanacho pamautti loistopaikasta metrikaupalla maalin yli, vaikka sai aikaa asetelle palloa aivan maalin edessä