Tammy Abrahamin tulevaisuus Stamford Bridgellä on hämärän peitossa. Chelsea havittelee Erling Braut Hålandia kesän siirtoikkunasta ja spekulaatio englantilaishyökkääjän mahdollisesta lähdöstä kerää tuulta alleen.

Abraham, jonka sopimus Chelsean kanssa umpeutuu kahden vuoden kuluttua, ei tiettävästi suostu keskustelemaan jatkopahvista jos puheet Hålandista jatkuvat ja hänen peliaikansa pysyy pienenä.

Aika Thomas Tuchelin alaisuudessa ei noin muutenkaan ole käynnistynyt aivan toivotulla tavalla, sillä saksalaisluotsi jätti Abrahamin viime sunnuntaina kokonaan pois Chelsean pelaavasta kokoonpanosta.

Englannin ja Manchester Cityn entinen laitahyökkääjä Trevor Sinclair uskoo, että lukuisat Valioliigan huippuseurat ottaisivat Abrahamin ”silmänräpäyksessä” itselleen, jos Chelsea päästäisi 23-vuotiaan kärkimiehen kauden päätteeksi lähtemään.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Tammy Abraham on Chelsean paras maalintekijä tällä kaudella, mutta ei ole onnistunut edelliseen viiteen peliinsä kuin kerran. Kuva: Getty Images

– Olen hänen suuri faninsa. Hän on isokokoinen, uhka nopeutensa ansiosta ja hänen syöttöpelaamisensa on erinomaisella tasolla. Hän kyllä hankkii maalinsa, Sinclair kertoi TalkSPORTille.

– Jos katsot joitain Valioliigan parhaita seuroja, niin monet niistä ottaisivat hänet mieluusti itselleen. Manchester City ottaisi hänet, Manchester United tarvitsisi häntä, Arsenal ottaisi hänet, Leicester ja West Ham ottaisivat hänet.

– Hän on niin aliarvostettu, ja vain sen takia, koska hänet on kasvatettu siinä seurassa. Tätä tapahtuu paljon. Nämä mainitsemani joukkueet ottaisivat hänet silmänräpäyksessä itselleen.

– Jos Chelsea todella on niin naiivi, että se päästää hänet menemään – mitä en usko Tuchelin tekevän – ymmärtäisi hän viimein, mikä talentti hänellä on käsissään.

– Juuri tällä hetkellä, Tuchel ei vain löydä hänelle paikkaa. Mutta jos hänet laitettaisiin myyntiin, jonollinen seuroja haluaisi hänet itselleen – ja tässä oli vain joukkueita Englannista.

TalkSPORTin isäntä ja Crystal Palacen entinen omistaja Simon Jordan on myös Abrahamin suuri fani. Jordanin mielestä hän on jo samalla tasolla kuin Bayern Münchenin tähtihyökkääjä Robert Lewandowski ja Real Madridin maalitykki Karim Benzema.

[readmore from=Tammy-Abraham]

– En usko, että hän pelaa koko loppu-uraansa Valioliigassa, Jordan jatkoi.

– Hyökkäjät kuten Benzema ja Lewandowski lähestyvät myös sopimustensa viimeisiä vuosia – Abraham pelaa samalla tasolla kuin he, hän on niin hyvä.

– Voisin hyvin nähdä hänet pelaamassa Real Madridissa, tai muissa samankaltaisissa seuroissa.