Lähelle putoamisrajaa valahtanut Brighton hävisi Leicesterille lukemin 1-2, lauantain viimeisessä valioliigaottelussa.

Brought to you by @eToro 🤝

Avausosuma nähtiin heti ensimmäisen kympin täytyttyä. Brighton nappasi pallon keskialueella vieraitten sivurajaheiton jälkeen, ja se päätyi keskelle väkisin murtautuneelle Neal Maupaylle. Tämä jatkoi pakkien välistä Adam Lallanalle, joka pääsi iskemään kauden ensimmäisen maalinsa, ja samalla ensimmäisen osumansa Albionille.

#BHAFC 🔵⚪️

Leicester-manageri Brendan Rodgers oli saanut jälleen kursia kentällisen pelaajia kasaan. Harvey Barnesin pudottua ruodusta Arsenal-ottelussa, nähtiin hyökkäävänä keskikenttäpelaajana, ensimmäisessä valioliiga-avauskessaan 19-vuotias Sidnei Tavares. Hänen kokemattomuutensa näkyi ottelun alussa pallonmenetyksinä. Puolustuspäähän oli palannut Wesley Fofana.

Tavares oli kuin olikin päästä otsikoihin kymmenisen minuuttia ennen taukoa, kun Jamie Vardy pudotti tälle pallon vetopaikkaan boksin rajamailla. Upeasti kiertäneen vedon päätymisen maaliin esti vain yhtä upean torjunnan tehnyt Robert Sanchez.

Lallana oli lähellä tehdä jo toisen maalinsa, sivuvaparin jälkeen avauspuoliskon lopulla – pusku painui takatolppaan.

Maupay ohitti Kasper Schmeichelin vielä ennen taukoa, tilanne kuitenkin paitsio. Tauolle tulostaulun valossa vielä varsin avoimessa 1-0 -tilanteessa. Tilastojen pohjalta Leicester jopa hienokseltaan hallitsi pelin ensimmäistä puolikasta.

Itsenäisyyspäivän juhlamaali

Leicester ei ollut kaukana tasoituksesta, kun Timothy Castagne löysi Kelechi Iheanachon puolustajien välistä, 50 peliminuutin jälkeen. Nigerialaisen vihainen veto sivuverkkoon.

Seuraavasta paikastaan Iheanacho onnistui. Youri Tielemans vapautti entisen Manchester City -hyökkääjän vastaavasta välistä kuin tämän edellisessä yrityksessä. Tällä kertaa hänellä oli aikaa odottaa Sanchezin reaktiota, ennen tämän ohittamista.

Premier League

@premierleague
🇳🇬 Kelechi Iheanacho scores for the second PL match in a row

#BHALEI

Leicester vaikutti tasoituksen jälkeen ottavan ottelun hallintaansa, mutta varsin avoin se edelleen oli – kummankin joukkueen tehdessä reippaasti virheitä.

80. minuutilla Schmeichel sai venyä isoon torjuntaan, Wilfred Ndidin menetettyä pallon keskialueella. Laukojana jälleen Lallana, tanskalainen syöksyi pallon väljemmille vesille alakulmasta.

Viimeiselle vitoselle tultaessa katseltiin videoita. Vardy kaatui Lewis Dunkin jalkoihin isäntien boksissa. Palloa ei lopulta viety pilkulle, mutta Ketut siirtyivät pian johtoon.

Daniel Amartey pääsi puskemaan pallon verkkoon melko vapaasti, Brightonin unohdettua ghanalaisen täysin kulmapotkutilanteessa. Hieno tapa juhlistaa kotimaan itsenäisyypäivää – kolme pistettä Leicesterille.

Brighton on kolmen pisteen päässä putoamisrajasta, tasoissa Newcastlen kanssa. Leicester puolestaan nappasi pitkästä aikaa jopa kakkostilan, pelattuaan yhden ottelun Manchester Unitedia ja Chelseaa, kaksi ottelua viitostilan Evertonia enemmän.