Chris Wilder on irtisanoutunut Sheffield Unitedin peräsimestä lähes viiden vuoden mittaisen ajanjakson jälkeen, vahvistaa seura verkkosivuillaan.

Sheffield United

@SheffieldUnited
Sheffield United confirms that Chris Wilder has left the Club by mutual consent.

Wilderin sopimus Bramall Lanella olisi ulottunut vuoteen 2024 saakka. Sisäinen kiista jalkapallojohtajan palkkaamisesta oli kuitenkin avaintekijä eroamispäätöksen takana, kertoo esimerkiksi BBC.

Sky Sports News

@SkySportsNews
BREAKING: Sheffield United confirm manager Chris Wilder has left the club

Sheffield Unitedin alle 23-vuotiaiden joukkueen päävalmentajana Paul Heckingbottom ottaa ohjat joukkueen sunnuntaisesta valioliigaottelusta Leicesteriä vastaan.

Wilder, 53, hyppäsi Sheffield Unitedin peräsimeen toukokuussa 2016 ja johdatti Bladesin heti debyyttikaudellaan Englannin Ykkösliigan voittoon.

Kaudella 2018-19 Sheffield United otti taas harppauksen sarjaporrasta korkeammalle, kun se ylsi Mestaruussarjassa toiseksi ja nousi Valioliigaan.

[readmore from=Siirtouutiset]

Sheffield Unitedin ensimmäinen kausi Valioliigassa Wilderin alaisuudessa sujui myös varsin loistavasti, sillä se sijoittui kaikkien yllätykseksi jopa yhdeksänneksi.

Kuluva sesonki ei kuitenkaan ole edennyt lainkaan yhtä hyvin, sillä Sheffield United on ollut alusta alkean sarjan viimeisellä sijalla ja voittanut 28 ottelustaan vain neljä peliä.

Piste-eroa putoamisviivan paremmalle puolelle on 12 pistettä, eikä ottelukierroksia ole jäljellä enää kuin kymmenen kappaletta. Putoaminen näyttää siis väistämättömältä.