Southampton isännöi Brightonia sunnuntain ensimmäisessä valioliigakohtaamisessa. Häntäpään seuroista kummallekin pisteet olisivat olleet tarpeen, tällä kertaa ne matkasivat Brightoniin lukemien 1-2 myötä.

Ottelun avausmaalista plusmerkinnän saa vieraitten Lewis Dunk, miinusta taas isäntien maalivahti Fraser Forster. Albion-toppari pääsi puskemaan Pascal Grossin antaman kulman esteltynäkin, boksin ulkorajojen lähettyviltä alakulmaan. Forster olisi voinut reagoida tilanteessa paremminkin.

Squawka

@Squawka
Lewis Dunk has scored more Premier League goals than any other defender since the start of last season (7).

Another thumping header.

27. minuutilla Southampton tuli tasoihin, jo kolmannessa perättäisessä ottelussaan osuneen Che Adamsin maalilla.

Pallo jäi Brightonin puolustusalueelle Saintsin kulmapotkun jälkeen, ja putosi lopulta unelmapaikkaan, josta 24-vuotias pääsi lataamaan ilmasta ensimmäisellä kosketuksella ohi Robert Sánchezin.

Squawka

@Squawka
⚽️ vs. Sheffield United
⚽️ vs. Man City
⚽️ vs. Brighton

Che Adams has now scored in each of his last three Premier League appearances.

Viitisen minuuttia ennen taukoa Forster kiillotteli kilpeään upealla jalkatorjunnalla, oikea-aikaisen vastaantulon päätteeksi. Dan Burn syötti Grossin mainioon maalintekopaikkaan, mutta 32-vuotias venytti pallon tolpan ulkopuolelle.

56. minuutilla Leandro Trossard unohtui kotijoukkueen puolustukselta, ja pääsi jälleen viemään Birhgtonin johtoon. Belgialaiselle vapauttavan syötön tarjoili Danny Welbeck.

Tunnin kohdalla Joel Veltman taklasi todella riskirajoilla – tuomiona lopulta isäntien vapaapotku aivan boksin rajalta. James Ward-Prowsen veto kimposi muurista ohi maalin.

Southampton ei lopultakaan keksinyt lääkkeitä peliin takaisin noustakseen.