Teemu Pukki on löytänyt taas uskomattoman maalivireen Englannin kentillä.

Norwichin suomalaistykki teki sunnuntaina Mestaruussarja-historiaa, kun hänestä tuli tämän vuosisadan nopein 50 maalia kilpailussa tehnyt pelaaja vain 75 ottelun jälkeen.

30-vuotias on ansaitsemassa itselleen jo legendan statusta Norwichissa, mutta myös Suomen maajoukkueessa, jonka Pukki johdatti maaleillaan ensi kesän EM-kisoihin.

Norwichin ja Huuhkajien pelejä selostava Ville Kuusinen on kommentoinut Pukin mahtavia otteita brittimedia ITV Anglialle ja kuvaillut kärkimiestä ”suomalaisen jalkapallon prinssiksi”.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Pukki on tehnyt Huuhkajille 27 maalia 87 otteluun. Kuva: Getty Images

– Oli ottelu mikä tahansa, kun Norwich ja Teemu Pukki pelaavat, nousevat katsojaluvut todella, todella korkealle, paljasti Kuusinen.

– Kyseessä pitäisi olla jokin todella iso Valioliiga-ottelu, että se päihittäisi Norwichin ja Pukin pelit näinä päivinä. Katsojaluvut ovat niin suuret.

– Sanotaan, että Teemu on suomalaisen jalkapallon prinssi. Ehkä jopa tulevaisuuden kuningas.

Suomalaisen jalkapallon kuninkaana pidetään tietysti 50 vuotta viime kuussa täyttänyttä Jari Litmasta, joka pelasi urallaan esimerkiksi Ajaxissa, Liverpoolissa ja Barcelonassa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Onko Pukki Litmasen kruununperillinen? Kuva: Getty Images

Norwichin suomalaisen kannattajaryhmän jäsen Tero Väätäinen kuitenkin uskoo, että tämä kruunu voidaan ojentaa Pukille hyvinkin pian.

– Ennen vertasimme jokaista hyvää pelaajaa Litmaseen. Täällä hän on kuitenkin jo suomalainen jalkapallolegenda, Väätäinen kertoi ITV:lle.

[readmore from=Teemu-Pukki]

– Mutta uskoisin että nyt – kun ottaa huomioon Teemun viime aikaiset maalintekotaidot ja Suomen etenemisen EM-kisoihin – on hän ehkä jo ylittänyt Litmasen.

Pukki on tehnyt tällä kaudella 21 maalia Englannin Mestaruussarjassa ja auttanut Norwichin Valioliiga-paluun partaalle.

Daniel Farken luotsaama ryhmä kohtaa tänään, keskiviikkona, Nottingham Forestin kello 21:00 Suomen aikaa.