Sergio Agüero jättää Manchester Cityn kuluvan kauden jälkeen, vahvistaa seura virallisilla kotisivuillaan. Agüeron sopimus Etihad Stadiumilla umpeutuu tänä kesänä.

Agüero, 32, siirtyi Manchester Cityyn espanjalaisseura Atlético Madridista vuonna 2011. Citylle yhteensä 384 ottelua pelannut argentiinalaiskärki on seuran kaikkien aikojen paras maalintekijä 257 osumallaan.

Manchester City on samalla paljastanut, että Agüerolle tullaan pystyttämään patsas Etihad Stadiumin ulkopuolelle. David Silvan ja Vincent Kompanyn kunniaksi tilatut patsaat ovat myös jo työn alla.

– Sergion vaikutusta Manchester Cityyn näiden 10 kuluneen vuoden ajalta ei voida liioitella. Hänen legendansa upotetaan pysyvästi kaikkien seuraa rakastavien ja ehkä jopa kaikkien jalkapalloa rakastavien muistiin, toteaa Cityn puheenjohtaja Khaldoon Al Mubarak seuran tiedotteessa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Agüeron tulevaisuus Manchester Cityssä on ollut pitkään hämärän peitossa. Argentiinan maajoukkuemiestä on yhdistetty viime kuukausien aikana vahvasti Barcelonaan ja Internazionaleen. Myös ilmaissiirrosta toiseen Valioliiga-seuraan on spekuloitu.

[readmore from=Sergio-Aguero]

The Athleticin mukaan Agüero olisi jatkanut sopimustaan mieluusti Cityn kanssa. Seurajohto ei kuitenkaan päättänyt tarjota tähtihyökkääjälleen jatkoa pelaajan viime aikaisten loukkaantumisongelmien vuoksi.

Agüeron rooli Pep Guardiolan alaisuudessa on jäänyt kuluvan kauden osalta hyvin pieneksi. Hän on pelannut 11 valioliigaottelua, joissa on syntynyt vain yksi maali.

Man City näyttäisi kuitenkin olevan matkalla Valioliigan mestaruuteen, joka olisi Agüeron viides seuran paidassa. Tämän lisäksi hän on juhlinut Cityn kanssa viittä Liigacupin ja yhtä FA Cupin voittoa.