Manchester United kaatoi sunnuntai-iltana vaiherikkaassa ottelussa Brightonin Old Traffordilla maalein 2-1.

Manchester United aloitti ottelun väkevästi ja jo yhdeksännellä peliminuutilla Mason Greenwood oli viedä kotijoukkueen johtoon. Hyökkääjälupauksen laukaus pysähtyi kuitenkin Brighton-maalin vasempaan tolppaan.

13. peliminuutilla Brighton hyökkäsi ensimmäisen kerran, ja teki sen tehokkaasti. United-kasvatti Danny Welbeck pääsi puskemaan täysin vapaasti lähietäisyydeltä, mutta Dean Henderson venyi uskomattomaan torjuntaan. Torjunta jäi kuitekin laihaksi lohduksi, sillä paluupallosta Welbeck puski pallon maaliin ja siirsi Brightonin yllätysjohtoon. Kyseessä oli jo kolmas kerta, kun ”oma koira” puri Unitedia Old Traffordilla.

Uutinen jatkuu upotuksen jälkeen.

Danny Welbeck has now scored three goals against Man Utd at Old Trafford:

✓ 2015 (Arsenal)
✓ 2016 (Arsenal)
✓ 2021 (Brighton)

Back on his old stomping ground. 😤

United lamaantui takaiskumaalista totaalisesti ja Brighton otti otteen pelistä. United oli hätää kärsimässä koko jakson lopun ja selvisi jopa pienellä onnella tauolle vain yhden maalin tappioasemassa.

@Squawka_Live

Danny Welbeck's goal against his former club separates the sides at the break.

Toisella puoliajalla kentällä nähtiin sisuuntunut Manchester United sekä alistunut Brighton. Peli pyöri täysin Brightonin puolustuspäässä ja reilun tunnin pelin jälkeen kotijoukkue nousi tasoihin.

Unitedin tehopelaaja Bruno Fernandes sai pallon kuin lahjana Brighton-puolustukselta ja käynnisti nopean hyökkäyksen. Fernandes kuljetti aikansa, kunnes jakoi pallon vieressä juosseelle Marcus Rashfordille, joka sijoitti pallon tarkasti maalin vasempaan alakulmaan ohi Brighton-vahti Robert Sánchezin. Maali oli Rashfordille valioliigakauden kymmenes.

Marcus Rashford has now scored 10+ Premier League goals in each of the last three seasons:

✓ 10 goals in 2018-19
✓ 17 goals in 2019-20
✓ 10 goals in 2020-21

And still time to add some more. 👊

Manchester Unitedin jatkuva paine tuotti lopulta myös voittomaalin, joka syntyi 83. peliminuutilla.

Fernandesin vasemmalta laidalta lähettämä keskitys tavoitti rangaistusalueen sisältä Paul Pogban, jonka epäonnistuneesta laukauksesta tuli onnekkaasti nappikeskitys. Pirteästi läpi ottelun pelannut Mason Greenwood oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja puski pallon lähietäisyydeltä maaliin. Maalintekotapa oli Greenwoodille harvinaista herkkua, sillä se oli hänen ammattilaisuransa ensimmäinen päällä tehty osuma.

Mason Greenwood's goal against Brighton was the first headed goal of his senior career.

Now he really is the complete finisher. 😉

62': Man Utd 1-1 Brighton
83': Man Utd 2-1 Brighton

Marcus Rashford equalises, Mason Greenwood puts United ahead.

Ottelun lisäajalla Brighton sai luotua painetta Unitedin puolustuspäätyyn, mutta kotijoukkueen johtoasema kesti päätösvihellykseen asti.

United vankisti voitolla asemaansa Valioliigan kakkossijalla, Brighton jatkaa 16. sijalla. Lokkien piste-ero putoamisviivaan on kuusi pistettä, kun kahdeksan ottelukierrosta on vielä pelaamatta.