Liigacupin finaalia, sekä FA Cupin välierää ja loppuottelua pääsee seuraamaan kourallinen yleisöä vanhaan tapaan, paikan päällä Wembleyllä.

Aivan täyteen kansallisareenaa ei silti lasketa. The Athleticin mukaan Liigacupin loppuottelussa 25. huhtikuuta lehtereille on tarkoitus päästää testimielessä noin 8000 silmäparia. Kentän puolella taas testataan samaan aikaan Tottenhamin voimia Manchester Cityn konetta vastaan.

Tavalliseen tapaan kummankin joukkueen kannattajille on luvassa kiintiö lipuista. Lisäksi niitä jaetaan kansallisen terveydenhuollon työntekijöille kiitoksena pandemiataistelusta, sekä Brentin alueen (jolla Wembley sijaitsee) asukkaille.

– Tämä tieteelllisten tahojen johtama pilottiohjelma tulee olemaan ponnahduslauta, jolta pääsemme takaisin livetapahtumien sähinään, muotoili kulttuuriministeri Oliver Dowden.

Jalkapalloliitto EFL:n tiedotteessa muistutetaan tapahtuman kokeilullisesta luonteesta.

– Tapahtumaa hyödynnetään aineiston kokoamiseen, sekä parhaiden toimintatapojen kokeiluun ajatellen sitä, miten tartuntariskit pystytään minimoimaan.

Myös FA Cupin puolella valmistaudutaan yleisön paluuseen. Loppuottelussa, ja yhdessä semifinaalissa nähdään katsojia.

Jo ennen Liigacup-finaalia, 18 huhtikuuta Leicesterin ja Southamptonin välillä pelattavassa välierässä on tarkoitus olla paikalla 4000 yleisön edustajaa, FA:n sivustolla kerrotaan. Toukokuun 15. päivän loppuotteluun valmistaudutaan päästämään yleisöä jopa 21 000.

Wembleyn koko katsomokapasiteetti on 90 000.