West Bromwich kaatoi maanantaina kotikentällään Southamptonin maalein 3-0. Sarjapaikkansa puolesta taistelevan WBA:n komea voitto jäi kuitenkin VAR-farssin varjoihin.

Senegalilaishyökkääjä Mbaye Diagne luuli vieneensä kotijoukkueen johtoon jo kolmannella peliminuutilla, kun hän ohjasi pallon lähietäisyydeltä maaliin.

Tilannetta tutkittiin aikansa VAR:lta, kunnes tuomio tuli: ei maalia. Käsittämätön tuomio, sillä tv-kuvien perustella paitsioviiva mitattiin WBA-toppari Kyle Bartleysta, joka oli tilanteessa paitsiossa, mutta ei vaikuttanut peliin millään tavalla. Diagne sen sijaan ei näyttänyt olevan paitsioasemassa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Oliver Young-Myles

@OMyles90
That Mbaye Diagne decision is absolutely inexplicable from the VAR. Kyle Bartley (no.5) ruled offside despite not scoring or influencing the play...🤦‍♂️

West Bromin päävalmentaja Sam Allardyce oli tilanteesta syystäkin ymmällään ottelun jälkeen ja vaati muutoksia VAR-järjestelmän käyttöön.

– Pelkään että siitä (VAR) on tulossa naurunaihe, Allardyce sanoi.

– VAR:n käytöstä tulee keskustella kauden jälkeen ja kaikilla osapuolilla tulisi olla vaikutusvaltainen panos siihen, miten VAR-järjestelmää viedään eteenpäin.

– Sen (päätöksen) on oltava peräisin PFA:lta, LMA:lta, Valioliigalta ja FA:lta. Monille meille ei anneta mahdollisuutta ilmaista, kuinka tehdä siitä parempi.

LUE MYÖS: