Manchester Unitedin ja Tottenhamin entinen huippuhyökkääjä Dimitar Berbatov on kehottanut Harry Kanea miettimään kahdesti ennen kuin hän päättää siirtyä pokaalihaaveidensa perässä toiseen seuraan.

Jo 162 maalia Valioliigassa paukuttanut Kane on ollut jo pitkään yksi Euroopan parhaita kärkimiehiä, mutta odottaa yhä uransa ensimmäistä pokaalia Tottenhamin riveissä.

27-vuotiasta englantilaistähteä on yhdistetty siirtohuhuissa etenkin Man Unitediin, jossa mahdollisuudet mestaruuksiin saattaisivat olla nykyistä korkeammat, mutta Berbatovin mukaan Old Trafford ei välttämättä ole oikea paikka pokaalien voittamiselle.

– Jos Kane jättää Tottenhamin, minulla ei ole mitään väliä minne hän siirtyy, kunhan hän pystyy pelaamaan siellä samanlaista jalkapalloa kuin nyt, totesi Berbatov Betfairin haastattelussa.

– Mutta kun vaihdat maisemaa oltuasi pitkään joukkueen ykköstähti toisaalla, ihmiset odottavat välitöntä tulosta. Jos et tee heti maalia, ihmiset hyökkäävät päällesi. Sitä jalkapallo tänä päivänä on.

– Jos hän siirtyy, siirtyykö hän pokaalien takia? Kanea yhdistetään Manchester Unitediin, mutta he eivät ole voittaneet Valioliigan mestaruutta kahdeksaan vuoteen. Hänen on mentävä seuraan, joka voittaa pokaaleja säännöllisesti.

– Mitä jos hän siirtyy muualle eikä voitakaan enää mitään? Siinä tapauksessa hän tulee katumapäälle ja miettii: ”Miksi vaihdoin toiseen ympäristöön, jos en edes voita mitään?”

[readmore from=harry-kane]

Berbatov uskoo Kanen jäävän kuitenkin Englantiin, mutta vaihtoehdot Tottenham-tähden uudeksi seuraksi näyttäisivät olevan vähissä.

– Uskon hänen pysyvän Englannissa, joten minne hän menisi? jatkoi Berbatov.

– Man Cityllä on jo vahva kärkimies Gabriel Jesusissa. Paperilla Kane sopisi hyvin Unitediin, koska heillä ei ole hänen ikäistään kärkeä – Edinson Cavani on uransa loppuvaiheilla. Liverpoolilla on paljon talenttia hyökkäyksessä ja Arsenal on iso Ei.

– Häntä on yhdistetty myös Chelseaan, mutta suostuisiko Tottenham myymään häntä toiseen lontoolaisseuraan? Kanen ympärillä on paljon kysymysmerkkejä, joten hänen on luettava tilannetta erityisen tarkasti tehdäkseen oikean päätöksen.

– Helpoin ratkaisu olisi jäädä Tottenhamiin, jossa hän on seuralegendan asemassa ja voi rikkoa minkä tahansa haluamansa ennätyksen. En usko Kanen siirtyvän ulkomaille, hän on englantilainen legenda ja kaikki arvostavat häntä täällä. Uskon hänen jäävän kotimaahansa.

– Jos Kane soittaisi minulle ja pyytäisi neuvoani, käskisin häntä tekemään päätöksen omien tavoitteidensa ja haaveidensa pohjalta. Jos hän päättää lähteä muualle, tulevat jotkut ihmiset varmasti pettymään. Se on kuitenkin hänen päätöksensä ja vaikea sellainen.