Arsenalin vaikea kausi Valioliigassa sai perjantaina jatkoa, kun se hävisi kotonaan Evertonille lukemin 0-1. Lue ottelusta lisää tästä!

Ottelun 52. peliminuutilla (tilanne 0-0) Arsenal sai rangaistuspotkun, kun Richarlison kaatoi Dani Ceballosin boksin sisällä. Rangaistuspotku kuitenkin lopulta kumottiin, sillä VAR-tarkastuksen jälkeen todettiin, että hyökkäyksen käynnistysvaiheessa Nicolas Pépén katsottiin olleen paitsiossa.

Hidastusten, kuvien ja VAR-viivojen perusteella on kuitenkin mahdotonta sanoa, oliko tilanne todella paitsio.

GOAL

@goal
Arsenal thought they had a penalty but it's been ruled out by VAR for THIS offside 👇

🙃

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lopulta Bernd Lenon imurointi Richarlisonin laukaukseen 76. minuutilla ratkaisi kamppailun, ja pisteet lähtivät Evertonin matkaan.

Arsenalin manageri Mikel Arteta ei rangaistuspotkun hylkäämistuomiota ottelun jälkeen sulattanut.

– Tämä on ollut tuloillaan. Nyt riittää. Tänään sain tarpeekseni. Meillä on ollut näitä todella paljon, joita kukaan ei pysty selittämään. Nämä vaikuttavat moniin ihmisiin, meidän työhömme, ja ennen kaikkea joukkueeseemme, Arteta vuodatti BBC Sportsille.

– Rangaistuspotku oli selkeä, nuo päätökset tehtiin taas myöhemmin. En tiedä miten, ja kenen toimesta. Emme näe heidän kasvojaan selittämässä tilannetta. Tämä oli jo toinen kerta kahden viikon sisällä. Voin katsoa kuvaa 20 kertaa, enkä vain tajua, espanjalainen päätti.