Manchester Unitedin maalivahtilegenda Peter Schmeichel pettyi kannattajiin, jotka tunkeutuvat sunnuntaina Old Traffordille osoittaessaan mieltään seuran omistajia, Glazerien perhettä, kohtaan.

Schmeichelin mielestä on turha odottaa tai vaatia, että Glazerit myisivät Unitedin, sillä se vaatisi tähtitieteellistä summaa. Hän kehottaa kannattajia vuoropuheluun omistajien kanssa, vaikka se onkin aiemmin osoittautunut vaikeaksi.

[readmore from=Old-Trafford]

– Seura maksaisi… 3-5 miljardia dollaria? En osaa sanoa. Kenellä on tuollainen summa jalkapalloseuran ostamiseen? kommentoi Schmeichel CBS Sportsille.

– Jos katsotaan potentiaalisia ostajia, muuttaisivatko he tilanteen paremmaksi? Tulisiko siitä erilaista? Siitä (hyvistä omistajista) on esimerkkejä, mutta he eivät ikinä ostaneet seurojaan tuollaisilla summilla.

– Minä tekisin paljon mieluummin yhteistyötä Glazerien kanssa, koska uskon, että heidän perheessään on halukkuutta [kehittää seuraa]. Tehkää yhteistyötä Glazerien kanssa ja tehkää tästä seurasta sellainen kuin sen kuuluu olla.

– Uskon kaikista tuntuvan siltä, että Glazerien perhe on hieman liian erillään tästä seurasta. He ovat täällä silloin tällöin, mutta eivät viikosta toiseen. Joel Glazeria ei ikinä näe kameroiden edessä puhumassa tästä seurasta, js uskon sen turhauttavan kannattajia paljon.

– Meillä on tämä omistajakuvio, mutta ulkopuolelta näyttää siltä, että omistajia ei kiinnosta ja että kyse on vain rahasta. En usko, että se pitää täysin paikkansa. Uskon, että he ovat todella ylpeitä siitä, että he omistavat Manchester Unitedin. Minä vain uskon, että nyt on aika muuttaa se, miten sitä johdetaan.

Schmeichelin mielestä stadionille tunkeutuneet kannattajat menivät liian pitkälle. Hänestä protestoiminen pitää toteuttaa toisin tavoin.

– En usko, että henkeen ja vereen -kannattajat olivat niitä, jotka olivat stadionin sisällä. Minusta he ovat idiootteja, rettelöitsijöitä. Kukaan heistä ei muista hyviä aikoja. Osa heistä ei ollut edes syntynyt, kun Glazerit ostivat seuran.

– Ne jotka ovat henkeen ja vereen, tosikannattajat, jatkakaa mielipiteidenne esittämistä, mutta pitäkää se asianmukaisena. Älkää olko tyhmiä. Älkää vaatiko epärealistisia. Pitäkää painetta yllä, ideoikaa.

– Olemme oppineet kahden viime viikon aikana, että jos seisomme yhdessä ja vastustamme massiivisena ryhmänä ideoita, joista emme ole samaa mieltä, sillä on vaikutus. Uskon, että jalkapallo – ei Manchester United – on risteyskohdassa. Nyt on uskomaton mahdollisuus vaihtaa suuntaa. Minusta se on kaivannut sitä todella, todella, todella pitkään.