Sky Sportsin saamien tietojen mukaan Aston Villa on ollut yhteydessä Englannin jalkapalloliittoon ja UEFA:an tarjotakseen Villa Parkia tämän kauden Mestarien liigan finaalin tapahtumapaikaksi.

Mestarien liigan finaalissa pelaa kauden 2018-19 tavoin kaksi englantilaista seuraa; Manchester City ja Chelsea. Loppuottelun siirtäminen Istanbulista Birminghamiin säästäisi noin 8000 kannattajaa matkustamiselta ulkomaille. Vuonna 1897 avatun stadionin kapasiteetti on 42 573 katsojan suuruinen.

[readmore from=Mestarien-liiga]

UEFA on ainakin toistaiseksi viestinyt, ettei se aio siirtää loppuottelua pois Istanbulista, vaikka maa on tällä hetkellä ensimmäistä kertaa sulkutilassa vaikean koronatilanteensa takia. Viime viikolla Turkin koronatapausten määrä oli korkeampi kuin missään muualla Euroopassa.

Tällä hetkellä vaikuttaisi siltä, että ainoastaan Turkin hallituksen määräys voisi pakottaa UEFA:n vaihtamaan loppuottelun lokaatiota. Näin myöhäinen vaihto olisi kuitenkin äärimmäisen hankala toteuttaa, sillä se vaikuttaisi negatiivisesti niin tapahtuman brändäykseen, sponsoreihin, yhteistyökumppaneihin, kansainvälisiin toimittajiin kuin lähetystoiminnan harjoittajiin.