Liverpoolin tähtihyökkääjä Mohamed Salah oli yksi vuoden 2021 Laureus-palkinnon voittajista Sevillassa järjestetyssä virtuaaligaalassa torstai-iltana.

Palkinnot korostavat ammattilaisurheilijoita, jotka ovat hyödyntäneet asemaansa vaikuttaakseen voimakkaasti yhteiskunnallisiin kysymyksiin viimeisten 12 kuukauden aikana, ja havainnollistaneet joidenkin ammattilaisten väsymättömyyttä maailmanlaajuisen pandemian aikana.

Salahia kunnioitettiin vuoden 2021 Sporting Inspiration -palkinnolla kiitoksena hänen merkittävästä tuestaan hyväntekeväisyyteen ja sitoutumisestaan sosiaalisen epäoikeudenmukaisuuden torjuntaan viimeisten vuosien aikana.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Mohamed Salah

@MoSalah
I’d like to thank everyone at the @LaureusSport Academy for this award. This year taught us a lot, and one of these things is that in the world of sport, everyone is replaceable... except the fans. #Laureus21

Egyptiläistähti osallistuu aktiivisesti uudistamisprojekteihin hänen kotikaupungissaan Nagrigissa, jossa suurin osa ihmisistä elää köyhyydessä. 28-vuotias on myös voimakas naisten tasa-arvon puolustaja Lähi-idässä.

Yhdysvaltalainen aikakauslehti Time on nimennyt Salahin, joka on tällä hetkellä Valioliigan maalipörssissä toisena, maailman 100 vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon.

LUE MYÖS: