UEFA on rajannut Lontoon ja Lissabonin Mestarien liigan finaalin vaihtoehtoisiksi tapahtumapaikoiksi Istanbulin pahenevan koronavitustilanteen takia, uutisoi ESPN.

UEFA haluaisi siirtää loppuottelun mieluummin Wembley Stadiumille kuin Estádio da Luzille, mutta vaatii Britannian hallitukselta ensin koronarajoitusten höllentämistä.

Tällä hetkellä hallituksen määräys maahan saapuvien ihmisten 10 päivän karanteenista on UEFA:lle ratkaiseva este, sillä peräti 2 000 liiton jäsenen, sponsorin ja kansainvälisten lähetysoikeuksien haltijan on päästävä paikan päälle otteluun.

[readmore from=UEFA]

Manchester Cityn ja Chelsean välisen finaalin pelaaminen Wembleylla tarkoittaisi sitä, että paikalle voisi saapua yhteensä 25 000 kannattajaa, joiden ei tarvitsisi poistua maasta loppuottelun todistamiseksi.

Portugali on puolestaan asetettu Britannian ”vihreälle listalle”, minkä takia loppuottelun pelaaminen Lissabonissa antaisi mahdollisuuden kannattajien vapaalle matkustamiselle kahden maan välillä – ilman karanteenimääräyksiä.

Lopullinen päätös 29. toukokuuta pelattavan finaalin pelipaikasta tullaan tekemään seuraavan 24 tunnin sisällä. Lontoo olisi UEFA:n ensisijainen vaihtoehto, mutta pallo on nyt Britannian hallituksella.