Chelsean eteneminen on ollut Thomas Tuchelin alaisuudessa vakuuttavaa; saksalaismanageri on jyrännyt sileäksi tonttinsa ennätyksiä. Joukkue on jo selvittänyt tiensä sekä Mestarien liigan, että FA Cupin finaaleihin. Viimeksi mainittu pelataan lauantaina, ja lontoolaiset saavat siinä vastaansa Leicesterin.

Vaikka Blues kerää mainesanoja, se ei ole vielä kaudella voittanut mitään. Kone yskähteli yllättäen myös keskiviikkona, kun surkean kauden pelannut Arsenal kävi hakemassa ensimmäisen liigavoittonsa Stamford Bridgeltä sitten Arsène Wengerin loiston päivien.

Vaikka se voitti Valioliigan kaudella 2015-2016, Leicester ei ole tunnettu cup-sankariteoista. Tuorein seuran palkintokaapista löytyvä pytty tuli Liigacupista kaudella 1999-2000. Olisikin melkoinen pommi, jos Brendan Rodgersin ryhmä onnistuisi Chelsean pysäyttämään. Yksi apu tähän tehtävään on managerin mukaan mahdollista saada.

Rodgers joutui tekemään viime hetken muutoksen kokoonpanoonsa viime perjantain Newcastle-ottelussa, kun konkaritoppari Jonny Evans loukkasi kantapäänsä lämmittelyissä. 33-vuotiaan saaminen mukaan FA Cup -huipennukseen olisi iso asia.

– Teemme lopullisen päätöksen perjantaina. Olemme hyvin optimistisia pelaamisen suhteen; kaikki haluavat olla mukana tällaisessa ottelussa.

Urallaan paljon kokenut Manchester United -kasvatti on managerin suosiossa.

– Minun aikanani hän on ollut täällä ilmiömäinen. Jos hän ei pysty pelaamaan nyt, se on meille iso tappio. Totta kai meillä on muita hänen tilalleen, mutta kuntoutuminen olisi meille iso boosti!

Kommenttien lähde: The Guardian