Kevin De Bruyne loukkaantui ikävännäköisesti viime lauantain Mestarien liigan finaalissa, kun Manchester City hävisi Chelsealle 0–1-lukemin.

Yön sairaalassa viettäneen De Bruynen nenä ja silmäkuoppa murtuivat, eikä hänen pelaamisensa kesän EM-kisoissa ole enää lainkaan varmaa.

Kokoonpanosta putoaminen olisi luonnollisesti suuri pettymys myös Belgian päävalmentaja Roberto Martínezille, jonka mielestä De Bruynen vammojen aiheuttanutta Antonio Rüdigeria olisi pitänyt rangaista punaisella kortilla kuohuttaneen taklauksensa johdosta.

Rüdiger pysäytti De Bruynen etenemisen astumalla hänen eteensä niin, että Chelsea-puolustajan olkapää osui belgialaista kasvoihin. Rüdiger laittoi kätensä pään päälle törmäyksen jälkeen ja selvisi tilanteesta keltaisella kortilla.

– Minun mielestäni Rüdiger oli erittäin, erittäin onnekas. Kun katsomme hidastuksen tilanteesta huomaamme, etteivät heidän päänsä edes osu yhteen, totesi Martínez ottelun jälkeen.

[readmore from=Chelsea]

– Rüdiger ohjasi olkapäänsä tarkoituksella Keviniin päin. Hän näytti saaneen aivotärähdyksen ja me tulemme tarkastamaan tilanteen.

– Mutta tästä jäi hapan maku suuhun, koska Rüdiger piti päästään kiinni. Aivan kuin hän olisi halunnut näyttää piilottelevansa jotain.

– Minun mielestäni hän käytti liiallista voimaa ja oli holtiton. Ja siitä olisi pitänyt tulla punainen kortti.

– Kevin ei ole pelaaja, joka menee maihin ilman syytä. Voitte nähdä hänen turvonneen silmän ja törmäyksestä aiheutuneen kivun.

Rüdiger pyysi De Bruynelta anteeksi heti seuraavana päivänä.

– Olen todella pahoillani De Bruynen loukkaantumisesta. Tämä ei tietenkään ollut tarkoitukseni. Olen ollut henkilökohtaisesti yhteydessä Keviniin ja toivotan hänelle nopeaa toipumista. Toivottavasti näemme hänet takaisin kentällä hyvin pian, Rüdiger twiittasi.

Lähde: The Guardian