Hollannin kapteeni Georginio Wijnaldum on antanut selityksen Virgil van Dijkin tuuletuksen lainaamiselle EM-kisoissa.

Keskikenttäpelaaja on tuulettanut maalejaan turnauksessa Liverpool-puolustaja van Dijkin tavaramerkillä. Tuuletukseen kuuluu käsi leuan alla, kielen näyttäminen ja sormien heiluttaminen.

Normaalisti Hollantia kipparoiva van Dijk joutui jättämään EM-kisat väliin viime syksynä saadun polvivamman vuoksi. PSG:hen tässä kuussa Liverpoolista siirtynyt Wijnaldum kunnioittaa tuuletusta käyttämällä entistä seuratoveriaan.

– Virgil tuulettaa aina tällä tavalla. Näin minä osoitan, että hän on ajatuksissamme. Kun hän on taas kunnossa aion lopettaa tämän. Hänen paluunsa tulee olemaan kaunista, Wijnaldum kommentoi lehdistölle.

Wijnaldum paljastaa olevansa van Dijkin kanssa jatkuvasti yhteyksissä. Liverpoolin toppari asettaa myös keskikenttäpelaajalle tavoitteita ennen otteluita.

– Ennen Pohjois-Makedoniaa vastaan pelattua ottelua hän pyysi minulta kahta maalia. Hän asettaa aina riman korkealle, mutta minä onnistuin. Hän ei ole vielä ilmoittanut kuinka monta maalia minun pitäisi tehdä Tshekkiä vastaan. Toivottavasti yksi riittää.