Liverpoolin apuvalmentaja Peter Krawietz odottaa innoissaan, mitä topparihankinta Ibrahima Konaté saa aikaan Valioliigassa.

Konaté, 22, napattiin RB Leipzigista Anfieldille 40 miljoonan euron siirtokorvausta vastaan, joten odotukset ranskalaispuolustajaa kohtaan ovat korkealla. Krawietzin mukaan Konatélla on kaikki edellytykset nousta lajin kirkkaimmalle huipulle.

– Me näemme hänessä potentiaalia kehittyä maailmanluokan toppariksi. Sitä me haluamme, kommentoi Krawietz seuran sivuilla.

– Hän on yhä nuori pelaaja, mutta myös kokenut. Hän pelasi muutaman vuoden Saksan Bundesliigassa ja hän on pelannut useissa Ranskan maajoukkueissa.

– Hänen ominaisuutensa ovat ilmeiset: hän on fiksu toppari puolustussuuntaan ja hänellä on fyysisesti kunnon kroppa toppariksi. Me kaikki Englannissa tiedämme, mitä heidän (topparien) pitää tuoda joukkueeseen: heidän on oltava pitkiä, nopeita, vahvoja pääpalloissa ja meille on tietysti aina tärkeää, että he sopivat taktiseen profiiliimme. Me näemme hänessä kaikki nämä ominaisuudet.

– Hän sai puolustamisesta hyvän koulutuksen Leipzigissa, ja me näimme, että hän pystyy oppimaan kaikki asiat, joita me haluamme toppareiltamme. Hän on myös todella, todella hyvä ja rauhallinen pallon kanssa, mikä on todella tärkeää meille ja pelityylillemme.

– Me odotamme innolla, että hän liittyy toppariryhmäämme. Meillä on todella positiivinen tunne hänestä ja olemme erittäin optimistisia hänen kehityksensä suhteen. Näiden asioiden oppiminen on prosessi, mutta hänen tasonsa ja lahjakkuutensa ovat niin ilmeisiä.