Luke Shaw’lla oli hymy herkässä, kun toimittaja hehkutti hänen pelanneen huippuottelun ”José Mourinhon takapihalla” Englannin voitettua Ukrainan 4–0 lauantai-iltana.

Gareth Southgaten miehistö varmisti voitolla jo toisen välieräpaikkansa kolmen vuoden sisään ja kohtaa seuraavaksi Tanskan Wembleyllä.

Ottelu Ukrainaa vastaan oli Englannin ensimmäinen Lontoon ulkopuolella, sillä se pelattiin AS Roman kotikentällä Stadio Olimpicolla.

Mourinhosta on tulossa ensi kaudella Roman uusi manageri ja hänet tunnetaan yhtenä Shaw’n kovimpana kriitikkona.

Portugalilaisluotsi valmensi Shaw’ta kahden vuoden ajan Manchester Unitedissa ja lyttäsi laitapuolustajan usein myös julkisesti.

LUE MYÖS: José Mourinhon kritisoima Luke Shaw paljasti, mitkä muutokset auttoivat palaamaan parhaalle tasolle

Tänä kesänä 25-vuotias on kuitenkin ollut yksi Englannin parhaita EM-kisapelaajia ja todisti sen jälleen lauantai-iltana.

Shaw löi jauhot Mourinhon suuhun, kun hän alusti sekä Harry Kanen että Harry Maguiren maalin ottelun toisella puoliajalla.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

ESPN FC

@ESPNFC
Jose Mourinho ... are you watching? 😅

Kysyttäessä ottelun jälkeen siitä, tuntuiko huippuottelun pelaaminen Mourinhon uudella kotinurmella jotenkin erityiseltä, naurahti Shaw ennen hyvin säädyllistä vastausta.

– Kuules, ei sillä ole väliä, hykerteli Manchester Unitedin puolustaja BeIN Sportsin haastattelussa.

– Uskon, että Josélla on mielipiteensä. Hän tekee töitä talkSPORTille ja tätä on sananvapaus. Hän voi sanoa, mitä haluaa.

– Minä aion vain jatkaa työskentelemistä ja pitää pääni alhaalla. Aion sivuuttaa kaiken ja keskittyä siihen, mitä leirillämme tapahtuu.

– Minun tavoitteeni on auttaa Englantia. Mitä tahansa tapahtuukin, aion antaa aina kaikkeni.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

United Zone

@ManUnitedZone_
Luke Shaw on if it means anything winning in Jose’s backyard: “ *Laughs* Look, it doesn’t matter I think Jose has his opinion, he’s working for TalkSport and freedom of speech, he can say what he likes. I ignore everything and my objective is to help England.” [@beINSPORTS_EN]

Shaw’n maalisyöttö Maguiren osumalle syntyi vapaapotkusta, mikä oli ironista ottaen huomioon Mourinhon antaman kritiikin EM-kisojen lohkopelien aikaan.

[readmore from=Englanti]

Portugalilainen kutsui Shaw’n erikoistilanneosaamista ”dramaattisen huonoksi”, kun Englanti pelasi Tshekkiä vastaan EM-kisojen viimeisessä lohko-ottelussa.

– Yksi negatiivinen asia, joka minun on nostettava esiin, on miten huonosti pelaajat hyökkäsivät kulmapotkuissa, kertoi Mourinho talkSPORTille.

– Palvelu boksiin oli dramaattisen huonoa. Heillä olisi niin monta hyvää pelaajaa, jotka voisivat tehdä tuhoa kulmapotkuissa. Keskitykset eivät kuitenkaan ohita ensimmäistäkään vastustajaa.