Kolminkertaisen Valioliiga-mestarin José Mourinhon mukaan Englannin tiistainen 1-0-voitto Tšekkiä vastaan EM-kisoissa oli erittäin kokonaisvaltainen esitys Gareth Southgaten suojateilta.

AS Roman luotsiksi siirtyvä Mourinho kehui Englannin joukkuetta siitä, miten se pystyy ottelun sisällä vaihtamaan pelityyliään ottelun kuvasta riippuen.

– Tänään he näyttivät kaksi eri versiota. [Ensimmäisellä puoliajalla] he liikkuivat mahtavasti hyökkäyksessä ja heillä oli upea luovuutta. Toisella jaksolla joukkue ryhmittyi asemiinsa. Positional play ja hallinta – sitä tarvitaan pudotuspeleissä, kommentoi Mourinho talkSPORTille.

– Ihmiset eivät luultavasti ole yli-innoissaan, koska he haluavat enemmän ja erityylistä jalkapalloa, mutta joukkueen sisällä ollaan luultavasti tyytyväisiä. Heistä tuntuu, että he hoitivat hommansa hyvin ja he ovat valmistautuneita seuraavaan peliin.

Englannin hyökkäysnelikon muodostivat kapteeni Harry Kane, Raheem Sterling, Jack Grealish ja Bukayo Saka, jotka saivat Mourinholta paljon kehuja.

– He liikkuivat paljon, olivat todella luovia, he pelasivat hyvin dynaamisesti ja intensiivisesti. Tolppa, maali, maalipaikkoja. Loistavia suunnanvaihtoja, kun joukkue menetti pallon. Sillä ei ollut väliä, missä he olivat, he reagoivat välittömästi.

– Heillä oli todella korkea tempo, ja minä pidin siitä todella paljon. He vaihtoivat liikkuvuudesta positional playhin ja he pelasivat todella vakaasti toisella puolikkaalla. Silti nämä hyökkäävät pelaajat olivat mukana pelissä.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Raheem Sterling vastasi Englannin kummastakin maalista lohkovaiheessa. Kuva: Getty Images

Mourinho nosti Englannin tiistaisesta peliesityksestä esiin yhden ongelman.

– Yksi negatiivinen asia on se, että he olivat todella kehnoja hyökkäyspään kulmissa.

– Tarjoilu oli dramaattisen huonoa. Heillä on niin monta hyvää pelaajaa päättämään hyökkäyspään kulmapotkuja. Keskitykset eivät menneet ensimmäisen miehen yli.

– Minun mielestäni Luke Shaw oli todella hyvä tänään, mutta todella huono kulmissa. [Kalvin] Phillips, sama homma.

– Englannilla on paljon voimaa tällä tasolla, ja pudotuspeleissä yksi kulmapotku voi ratkaista ottelun.

Mourinhon mukaan neljännesvälierä on erityisen tärkeä Englannille, koska siinä se saa vastaansa ennakkoon ajateltuna todella kovan vastustajan. Englannin vastustaja tulee nimittäin Ranskan, Saksan, Portugalin ja Unkarin lohkosta.

– Seuraava ottelu on se iso peli, koska he saavat huippujoukkueen vastaansa. Kyllä, heillä on etu, koska se pelataan Wembleyllä, mutta heillä on myös paineita, koska sieltä tulee iso vastustaja.

– Jos he pääsevät puolivälieriin, tämä ottelu (neljännesvälierä) voi olla, se joka puskee heidät loppuun saakka.

LUE MYÖS: