Pikajuoksijalegenda Usain Bolt tuomitsee Englannin pelaajien kohtaaman rasismin sunnuntain EM-finaalin jälkeen.

Three Lionsin pelaajista Marcus Rashfordia, Jadon Sanchoa ja Bukayo Sakaa ahdisteltiin sosiaalisessa mediassa rasistisesti kolmikon epäonnistuttua rangaistuspotkukilpailussa. Epäonnistumiset ratkaisivat EM-kullan Italialle.

100 metrin ja 200 metrin maailmanennätykset urallaan rikkonut Bolt ymmärtää Englannin kolmikon kokemaa piinaa. Jamaikalainen kritisoi kannattajien vihamielistä reaktiota.

– On ollut itselleni raskasta nähdä näitä asioita, Bolt sanoi Daily Mailille.

– Voin kertoa mustana ja afrikkalaistaustaisena henkilönä, kuinka raskasta tämä on ollut heille. Heitä ei voi mitenkään syyttää tästä. He eivät tee päätöksiä kuka ampuu rangaistuspotkut.

– Näin kuinka he tulivat sisään viimeisellä minuutilla. Jos olisin valmentaja en olisi itse laittanut 19-vuotiasta ampumaan noin vaikeaan paikkaan. Siinä on paljon paineita.

– Olen itsekin käynyt vastaavaa läpi, mutta en kiroa sen vuoksi ketään tai syrji jotakin heidän rotunsa tai muun vuoksi.

– Se rasistinen ahdistelu oli hyvin epäreilua ja en voi uskoa, että jalkapallo on menossa tähän suuntaan.

– Voit olla pettynyt, jos pelaaja laukoo ohi, mutta jos tuot rodun mukaan siihen sellaiselle ei ole mitään asiaa jalkapallossa tai missäkään muualla.

LUE MYÖS: