Valioliigassa viime kaudella kymmenennelle sijalle yltänyt Everton ei ole vielä toistaiseksi tehnyt yhtään pelaajahankintaa kesän siirtoikkunan aikana, mutta lähipäivien aikana se on räväyttämässä niitä oikein olan takaa!

Italialaistoimittaja Fabrizio Romanon mukaan Everton on pääsemässä Bayer Leverkusenin kanssa sopuun englantilaishyökkääjä Demarai Grayn siirrosta.

25-vuotias Gray siirtyi Leverkuseniin vasta puoli vuotta sitten, mutta Everton on lunastamassa hänen noin 2 miljoonan euron ulosostoklausuulin.

Gray on tuttu pelaaja Valioliigasta, sillä hän edusti Leicesteriä viiden kauden ajan. Valioliigakokemusta hyökkääjältä löytyy vyöltään jo 133 ottelun verran.

Grayn lisäksi Evertoniin ovat siirtymässä englantilaislaituri Andros Townsend sekä kokenut bosnialaisvahti Asmir Begović.

30-vuotias Townsend on tällä hetkellä vapaa agentti, joten Evertonin ei tarvitse maksaa Crystal Palacen monivuotisesta luottopelaajasta siirtokorvausta.

34-vuotiaalla Begovićilla on vuosi Bournemouth-sopimusta jäljellä, mutta hän on saanut seuraltaan luvan siirtyä Merseysidelle ilman siirtokorvausta.

Townsend on pelannut uransa aikana Valioliigassa 243, ja Begović 252 ottelua. Kun siihen lisätään päälle Grayn 133 ottelua, on Everton saamassa yhteensä 628 ottelun verran valioliigakokemusta vaivaisella kahdella miljoonalla eurolla.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Everton are closing on signing Demarai Gray from Bayer Leverkusen, confirmed. Deal now at final stages, buy out clause around €2m - contract until 2024. 🔵 #EFC

Crystal Palace also made a bid but Everton are working to finalize the deal. Begovic and Townsend are joining too.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Everton are in advanced talks to sign Demarai Gray from Bayer Leverkusen, Benitez wants him. 🔵 #EFC

Deal at final stages as per @_pauljoyce - also Crystal Palace were interested but Everton are finalizing the agreement.

Asmir Begovic signed and joins Everton until June 2023.