Tottenham viimeistelee parhaillaan Atalantan kanssa lainasiirtoa italialaismaalivahti Pierluigi Gollinista, 26, kertovat Fabrizio Romano ja Gianluca Di Marzio.

Spursin uusi urheilutoimenjohtaja Fabio Paratici kävi maanantaina pitkiä keskusteluja Serie A -seuran johdon kanssa. Hän tiedusteli myös keskuspuolustaja Cristian Romeron saatavuutta.

Jälkimmäinen siirto ei kuitenkaan toteutuisi yhtä vaivattomasti.

23-vuotiaasta Romerosta pyydetään median käsityksen mukaan 40–45 miljoonaa euroa. Hänet palkittiin viime kauden päätteeksi Italian pääsarjan parhaaksi puolustajaksi, ja hän voitti kesällä Copa Américan mestaruuden Argentiinan joukkueessa. Manchester United sekä Liverpool ovat olleet kiinnostuneita Romerosta, tosin United on jo hankkimassa riveihinsä viisi vuotta vanhemman ranskalaisen, Raphaël Varanen.

Atalanta on valmis myymään niin Gollinin kuin Romeronkin koronaviruksen aiheuttamien talousongelmien takia. Italialaisjoukkueille pääsylipuista saatavat rahat ovat merkittävä tulonlähde, mutta ne ovat toistaiseksi jääneet saamatta.

Italian Sky kertoo, että Gollinin lainasopimukseen sisältyisi pykälä, jonka mukaan Tottenhamin olisi ostettava maalivahti kokonaan itselleen 15 miljoonalla eurolla, jos hän pelaisi tarpeeksi otteluita.

Spurs on etsinyt uutta nuorempaa maalivahtia Hugo Llorisin, 34, ja Joe Hartin, 34, rinnalle, koska Paulo Gazzanigan sopimus umpeutui kesäkuun lopussa. Lloris jatkanee ainakin ensi kauden vielä Pohjois-Lontoossa. Etukäteen ajateltuna Gollini olisi huomattavasti Hartia laadukkaampi toimessaan.

Gollini pelasi kaksi minuuttia Italian maajoukkueessa vuonna 2019.