Pitkin kesä- ja heinäkuuta velloi sitkeitä huhuja siitä, että AS Roma olisi värväämässä Arsenalista kokeneen keskikenttäpelaajan Granit Xhakan. Perjantaina kuitenkin kerroimme, että 28-vuotias sveitsiläinen olisi sittenkin jäämässä Arsenaliin.

Sunnuntaina pelatun Arsenal-Chelsea -harjoitusottelun jälkeen Arsenalin valmentaja Mikel Arteta vahvisti huhut: Granit Xhaka jää Gunnersiin.

– Xhaka jää. Hän halusi pelata tänään, ja hän on meidän avainpelaajamme, Arteta totesi Sky Sportsin mukaan.

Granit Xhaka teki lojaaliudensa alleviivaamiseksi Arsenalille tänään myös maalin. AS Roma oli tavoitellut miestä tosissaan ja tehnyt hänestä tarjouksiakin, mutta Arsenalin hintapyyntöön italialaisseura ei onnistunut vastaamaan.

Huonojakin uutisia Arsenalin kannattajat saivat. Xhakan jääminen voi olla sitäkin tärkeämpää, koska toinen keskikentän keskustan pelaaja Thomas Partey loukkaantui sunnuntaina, eivätkä ennusmerkit ole lupaavia.

[readmore from=Arsenal]

– Keskustelin juuri lääkärin kanssa. Hän käy huomenna kuvauksissa, mutta tällä hetkellä tilanne ei näytä hyvältä, Arteta kommentoi Parteyn loukkaantumisennustetta.

Lokakuussa Atlético Madridista Arsenaliin siirtynyt Partey sai nilkkavamman Hakim Ziyechin taklauksen seurauksena. Hän linkutti pois kentältä viisi minuuttia ennen puoltenvaihtoa.