Arsenalin kannattajat saivat taas pettyä Valioliigan avauskierroksella perjantaina, jos se enää oli mahdollista. Joukkue hävisi sarjanousija Brentfordille 0–2 eikä onnistunut näyttämään edes uhkaavalta omissa hyökkäyksissään.

Keskiafrikkalaisen sisämaavaltion Ruandan istuva presidentti Paul Kagame lukeutuu heihin, jotka ovat kyllästyneitä perinteisen suurseuran jatkuvaan alisuorittamiseen. Ruanda on yksi Arsenalin suurimmista sponsoreista.

– Ei ole kyse yksittäisestä pelistä. Arsenal ja seuran fanit eivät ansaitse tätä, he eivät saa tottua tällaiseen… EI!!! kirjoitti Kagame Twitter-tilillään.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Paul Kagame

@PaulKagame
What?? It's football,it's a loss of Arsenal at/to Brentford. Brentford deserved to win and they did. The game itself aside Arsenal and the fans don't deserve to kind of get used to this....NO !!! I say this as one of the big fans of Arsenal. The change has taken to long to come!

– Kärsimys on jatkunut jotakuinkin vuosikymmenen, vuosikymmenien ajan. Ylä- ja alamäkiä, enemmän alamäkiä ennen tätä hetkeä.

– Eikö meillä voi olla suunnitelmaa, joka oikeasti toimisi??

– Me emme saa hyväksyä tekosyitä ja keskinkertaisuutta. Joukkue täytyy rakentaa siten, että sen tarkoitus on voittaa, voittaa, voittaa. Niin että kun häviämme… se on yllättävää! Olen varma, että jokainen meistä tietää, [kuka on vastuussa kaikesta].

Kagame viittaa todennäköisesti Stan Kroenkeen, joka on omistanut enemmistön Arsenalista vuodesta 2011.

Ihmisoikeusryhmät ovat kutsuneet Kagamea despootiksi. Aktivistien mukaan hän on vaientanut poliittisen opposition 21-vuotisen valtakautensa aikana. Yleisesti häneen suhtaudutaan kaksijakoisesti. Ruanda on kehittynyt monilla tärkeillä mittareilla hänen johdollaan, ja hänellä on hyvät suhteet Itä-Afrikan yhteisön muihin jäseniin sekä Yhdysvaltoihin.

LUE MYÖS: