Borussia Dortmundin norjalaishyökkääjä Erling Braut Håland, 21, tulee ensi kesänä olemaan siirtomarkkinoiden kuumin nimi.

Hålandin Dortmund-sopimuksessa aktivoituu heinäkuussa 2022 ulosostoklausuuli, jonka myötä hänet voi hankkia saksalaisseurasta 75 miljoonalla eurolla. Summa on likipitäen naurettavan vähän, sillä kyseessä on vasta pelaajauransa alussa oleva hyökkääjä, joka on jo nyt yksi maailman parhaista.

Norjalaissensaation uusi seura löytynee tästä kuusikosta: Manchester City, Manchester United, Liverpool, Barcelona, Real Madrid tai Bayern München.

Mikäli Man City hankkii Harry Kanen, on hyvin vaikea nähdä Hålandin siirtyvän ensi kesänä Taivaansinisiin. Chelsea liputti itsensä jo aiemmin tästä kilpailusta ulos hankkimalla Romelu Lukakun jättimäisellä 115 miljoonan euron siirtosummalla. Espanjalaisjäteillä on puolestaan talousvaikeuksia, Bayernilla Robert Lewandowski. Voi olla, että lopullinen vääntö Hålandista käydäänkin kahden kiistakumppanin, Man Unitedin ja Liverpoolin, välillä.

Borussia Dortmundissa ja Bayern Münchenissä mittavan pelaajauran tehnyt Michael Rummenigge uskoo, että Håland tulee kesällä 2022 siirtymään Valioliigaan. Hänen näkemyksensä on, että norjalainen tulee pukemaan Liverpool-paidan ylleen kaudesta 2022-23 alkaen.

– Meidän on odotettava ja katsottava, mihin hän menee tämän kauden jälkeen, Rummenigge kertoi saksalaiselle Sport1:lle.

– Real Madridilla ja Barcelonalla on taloudellisia ongelmia, joten voisin kuvitella hänen siirtyvän Englantiin. Myös hänen isänsä pelasi siellä. Voisin hyvin kuvitella Hålandin Liverpooliin.

Håland on edustanut Dortmundia tammikuusta 2020 lähtien ja tehnyt hulppeat 62 maalia 61 pelaamassaan ottelussaan. Rummenigge pitää norjalaista poikkeuksellisena pelaajana.

– Håland on poikkeuksellinen ilmiö. Tällaisia ​​pelaajia tulee vastaan ​​vain 30 tai 40 vuoden välein, Rummenigge ylisti.

– Hän on maalikone. En ole koskaan nähnyt hänen kaltaistaan pelaajaa ​​tuossa iässä. Håland on muuten täydellinen pelaaja, mutta hän ei tee kokoisekseen pelaajaksi tarpeeksi maaleja päällään.