Liverpool nousi sunnuntain 3-0-voitollaan Leedsistä sarjataulukon kärkisijoille Manchester Unitedin ja Chelsean seuraksi. Voittoa varjosti kuitenkin 18-vuotiaan Harvey Elliottin vakava nilkkavamma.

Loukkaantuminen näytti erittäin ikävältä, ja valmentaja Jürgen Kloppkin totesi ”nilkan olleen aivan väärässä paikassa”. Elliott kuitenkin pääsi sairaalasta jo sunnuntai-iltana odottamaan sijoiltaan menneelle nilkalle tällä viikolla suoritettavaa leikkausta.

18-vuotias Elliott oli sunnuntaina jo kolmannen kerran tällä kaudella Liverpoolin avauskokoonpanossa. Hän vietti viime kauden lainalla Blackburnissa (7 maalia ja 11 maalisyöttöä 41 Mestaruussarjan ottelussa) ja teki nyt väkevästi läpimurtoaan Valioliigaan. Nyt laitahyökkääjän uran yhdeksättä valioliigaottelua saadaan kuitenkin odottaa hyvä tovi, sillä toipumisajasta on odotettavissa pitkä.

Harvey Elliott postasi Instagramiin tervehdyksensä faneille jo matkalta sairaalaan. Kloppia tieto viestistä ilahdutti.

– Se oli ensinnäkin yksi harvoista Instagram-viesteistä, joita minä rakastan. Se, että hän lähetti sen nyt jo, kertoo siitä, ettei hänellä ole enää niin paljon kipuja. Se on mahtava uutinen, Klopp totesi pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Lääkärit panivat nilkan takaisin paikoilleen. Tällaisina hetkinä onkin hyvin tärkeää, että se tehdään nopeasti. Muuten tilanteesta ei ole paljon hyvää sanottavaa.

Van Dijkilla tuoreita muistoja pitkästä toipumisjaksosta

Sky Sportsin kameroiden eteen asteli myös Liverpoolin huipputoppari ja kapteeni Virgil van Dijk, joka itse missasi lähes koko viime kauden vakavan polvivamman vuoksi. Hän siis tietää, miltä pitkä sivussaolo tuntuu.

– Ensinnäkin kaikki rukouksemme ja ajatuksemme menevät Harveylle. Toivomme, että hän toipuu mahdollisimman nopeasti. Emme tiedä, mikä vamman diagnoosi on, mutta se näytti pahalta, van Dijk kommentoi.

– Kun näki Harveyn reaktion ja sen, kuinka Mo [Mohamed Salah] huusi sivurajalle päin, tiesi heti, että vamma on todella vakava.

– Koko toipumisajassa vaikeaa on se, että olet periaatteessa tekemättä mitään, ja sitten täytyy alkaa keskittyä uudelleen. Olen sataprosenttisesti Harveyn tukena. Hyvä juttu on, että olen jo kokenut, kuinka kaikki Liverpoolin pelaajat ja taustaryhmän jäsenet olivat minun tukenani vaikeina aikoina, joten olen sataprosenttisen varma, että he tukevat samoin myös Harveyta.

Fulhamin kasvatti Harvey Elliott kuuluu nuoresta iästään huolimatta jo nyt Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkuevahvuuteen. Hänelle tukensa osoittivat sosiaalisen median kautta pelikavereista myös ainakin Trent Alexander-Arnold ja Curtis Jones.

Trent Alexander-Arnold

@TrentAA
Nothing else matters in this moment. Thinking of you little bro❤️💪🏽

Curtis Jones

@curtisjr_10
My lil bro!!! I’m devastated for you😔 We are all with you along the way. Speedy and healthy recovery. Love my brother!! #YNWA ❤️❤️❤️

Liverpool FC

@LFC
We're all with you, Harvey ❤️

You'll Never Walk Alone.

Vaikka kaksinkamppailun lopputulema olikin ikävä ja Leedsin Pascal Struijk ajettiin VAR-tarkastuksen jälkeen ulos, olivat monet asiantuntijat sitä mieltä, että punainen kortti oli tilanteesta liian kova tuomio, ja Elliottin valitettava loukkaantuminen oli pikemminkin vahinko.

– Tärkeintä on pojan kunto, mutta en ole varma, oliko se punaisen kortin paikka. Katsomme tilannetta täällä studiossa, mutta emme voi näyttää sitä (TV-katsojille). Punainen kortti oli seurausta pikemminkin loukkaantumisesta kuin taklauksesta, Sky Sportsin asiantuntija Gary Neville kommentoi.

Samoilla linjoilla Nevillen kanssa oli myös Liverpoolin seuraikoni Jamie Redknapp.

– Aina kun menee kaksinkamppailuun, on olemassa riski, että satuttaa jotakuta. Nähtyäni tilanteen minusta tuntuu, että se oli harmiton haasto. Yrittikö Struijk vahingoittaa häntä? Ei tietenkään. Tuollaisia juttuja vain sattuu silloin tällöin jalkapalloilussa.

– Minun käy itse asiassa sääliksi häntä (Struijkia), koska tuollainen tilanne on pelaajalle hyvin vaikea. Noista jutuista on vaikea päästä yli, joten se oli kaikin puolin kamala tilanne, Redknapp totesi myötätuntoisesti myös 22-vuotiasta hollantilaistopparia kohtaan.

Redknapp oli joka tapauksessa vakuuttunut, että Elliott palaa ikävän loukkaantumisensa jälkeen takaisin.

– Monet pelaajat ovat palanneet karmeiden loukkaantumisten jälkeen. Ajattelen esimerkiksi Evertonin Andre Gomesia. Jotkut pohtivat silloin, pelaisiko hän enää ikinä.

– Minun käy silti nuorta miestä sääliksi. Hän oli juuri aloittanut uskomattoman matkan. Hän oli murtautunut edustusjoukkueeseen ja vaikuttaa olevan Valioliigassa kuin kotonaan, Redknapp kehui Elliottia.

Leedsin leiristä tapahtunutta kommentoi Sky Sportsille seuran enemmistöomistaja ja puheenjohtaja Andrea Radrizzani.

[readmore from=Harvey-Elliot]

– Se oli kova tapaturma Harvey Elliottille, ja toivon, että poika täytyy nopeasti täyteen kuntoon. Tällainen kuuluu silti jalkapalloon.

– Videolta näkyy, kuinka Struijk liukuu vasen jalka edellä hänen päälleen. Se oli vahinko eikä harkittu taklaus. Minusta tuomarin tulkinta taklauksesta oli väärä.

– Punaista korttia oli vaikea hyväksyä, sillä minusta se ei ollut edes keltaisen arvoinen. Olen kuitenkin pahoillani pojan puolesta, sillä loukkaantumisesta toipumisessa voi kestää pitkään, Radrizzani lisäsi.