West Ham ja Manchester United iskivät yhteen sunnuntaina Lontoossa Valioliigan viidennellä kierroksella.

Manchester United voitti ottelun lopulta maalein 2-1 ja siirtyi sarjataulukossa toiseksi.

Aiemmin tällä viikolla Mestarien liigan lohkovaiheen avauskierroksella yllättäen Young Boysille hävinnyt Manchester United lähti otteluun jälleen vahvalla kokoonpanolla. Viime viikonloppuna Newcastlen verkkoon kahdesti osunut Cristiano Ronaldo oli jälleen avauskokoonpanossa.

David Moyesin luotsaama West Ham siirtyi johtoon puolen tunnin kohdalla. Saïd Benrahma sai pallon haltuunsa boksin edustalla ja laukoi pelivälineen Raphaël Varanen kautta maaliin.

Manchester United vastasi Benrahman osumaan vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Ronaldo siirsi vieraat tasoihin maalin edustalta. West Hamin maalivahti Łukasz Fabiański torjui Ronaldon ensimmäisen yrityksen eteensä ja Ronaldo iski paluupallon maaliin. 36-vuotias Ronaldo on tehnyt kolmessa pelaamassaan ottelussa yhteensä neljä maalia.

Toisella jaksolla nähtiin melkoista draamaa. Ronaldo vaati useampaan otteeseen pilkkua häneen kohdistuneista kontakteista, mutta tuomari päätti olla palkitsematta vieraita rangaistuspotkulla.

West Hamissa upean kevään pelannut ja kesällä Manchester Unitediin palannut Jesse Lingard teki vieraiden voittomaalin upealla laukauksella varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Lingardin laukaus löysi tiensä yläkulmaan, eikä hyökkääjä tuulettanut maalia kunnioittaen entistä seuraansa.

Lisäajalla West Hamille vihellettiin rangaistuspotku, kun pallo osui Luke Shaw’n käteen. Moyes vaihtoi West Hamin seuralegendana tunnetun Mark Noblen laukomaan rangaistuspotkua, mutta David De Gea piti päänsä kylmänä ja torjui Noblen yrityksen.