Brighton nappasi 2-1-kotivoiton Leicesteriä vastaan. Ottelun avausmaalin viimeisteli Neal Maupay rangaistuspotkusta.

Lokit siirtyivät johtoon toisen jakson alussa, kun Danny Welbeck onnistui iskemään 51. täysosumansa Valioliigassa.

Kymmenen minuuttia tästä Jamie Vardy kavensi kauden kolmannellaan pelin lukemiin 2-1.

Peli päättyi myös näihin numeroihin, mutta itse tulosta enemmän ottelussa puhututti niin rangaistuspotkutuomio kuin Leicesterin kaksi hylättyä maalia.

Vierasjoukkueen valmentaja Brendan Rodgers oli tuomioista raivoissaan. Hän kertoi BBC:n haastattelussa pelin jälkeen omat mielipiteensä hyvin suoraan.

– Se ei ollut pilkku. Mielestäni heidän pelaajansa (Maupay) piti Jannik Vestergaardista kiinni, kun pusku osui hänen käteensä. Olin erittäin yllättänyt, että se kääntyi meitä vastaan. Tilanne oli täysin selvä, Rodgers totesi.

Leicesterin ensimmäinen oletettu tasoitusmaali syntyi vain kuusi minuuttia Vardyn kavennuksen jälkeen. Ademola Lookmanin maali hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen paitsiona.

Toinen tilanne oli hieman dramaattisempi. Leicester luuli tasoittaneensa pelin neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä, mutta myös Wilfred Ndidin maali nähtiin paitsioksi tarkistuksen jälkeen.

– Ensimmäisen maalin pystyn jotenkin näkemään oikeaksi tuomioksi. Wilfredin maali sen sijaan ei niin millään ollut paitsio! Nämä kaksi tilannetta ja tuo rangaistuspotku. Emme saaneet tänään mitä olisimme ansainneet, kertoi Rodgers.

Brighton jatkoi hienoa alkukauttaan pisteiden valossa kaikesta huolimatta. Joukkue on viidestä ottelustaan voittanut neljä ja on tällä hetkellä Mestarien liigan paikkaan oikeuttavassa kärkinelikossa.