Portugalilaista Paulo Fonsecaa huhuttiin kesällä Tottenhamin uudeksi päävalmentajaksi. Hän paljasti nyt Telegraphille, että yhteistyön aloittaminen oli erittäin lähellä.

– Sopimus oli periaatteessa tehty. Suunnittelimme jo harjoituskautta ja seura halusi hyökkäävää jalkapalloa peluuttavan valmentajan. Mitään ei ollut vielä julkistettu, mutta olin mukana suunnittelemassa jo kokoonpanoa Tottenhamille, Fonseca kertoi.

Lontoolaisseura päätyi kuitenkin lopulta palkkaamaan Wolverhamptonissa hyvää tulosta tehneen Nuno Espírito Santon.

Täyskäännöksen takana on Fonsecan mukaan Tottenhamiin heinäkuussa saapunut Fabio Paratici.

Yksitoista vuotta Juventuksen palveluksessa toiminut Paratici otti Spursin jalkapallojohtajan pestin vastaan kesällä ja näki seuran tarvitsevan erilaisen valmentajan kuin Fonseca.

– Emme Paraticin kanssa olleet samaa mieltä muutamista asioista. Minulla on oma ideologiani. Haluan olla suurten joukkueiden valmentajana, mutta seuran pitää uskoa minun tapaani pelata. Tämä projekti ei sitten lopulta ollut oikea minulle, totesi Fonseca.

Fabio Paratici ei tiettävästi halunnut Fonsecaa Tottenhamin valmentajaksi. Kuva. Getty Images.

Hänen mukaansa Tottenhamin seurajohto oli lähestynyt Fonsecaa juuri siksi, että seura halusi pelata kaunista ja hyökkäysvoittoista peliä.

AS Roman entinen päävalmentaja oli omien sanojensa mukaan innostunut haasteesta, mutta ei ole halukas muuttamaan omia vakaumuksiaan.

– Kaikki joukkueeni ovat pelanneet tietyllä tavalla. Oli kyse sitten liigapeleistä tai Mestarien liigan otteluista, niin minun joukkueeni eivät vetäydy puolustamaan oman rangaistusalueen läheisyyteen.

Fonseca jakaa kehuja kokeneelle maanmiehelleen José Mourinholle, joka tuli AS Roman peräsimeen Fonsecan tilalle.

– Tiesin hyvissä ajoin, että Mourinho tulee AS Romaan. Joissain maissa näistä tiedotetaan jopa puoli vuotta ennen työsuhteen alkua. Prosessi oli minulle selkeä ja José toimi tilanteessa ihailtavasti. Hän soitti minulle ja puhuimme asiasta, paljasti Fonseca.

Tällä hetkellä vaikuttaisi, että Fonsecan hyökkäävä jalkapallo ei välttämättä olisi pahasta Pohjois-Lontoon suunnalla. Spurs on onnistunut viidessä pelaamassaan Valioliiga-ottelussa tekemään vain kolme maalia.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.