Newcastle hakee kuumeisesti uutta päävalmentajaa Steve Brucen tilalle.

Bruce oli Mike Ashleyn valinta, mutta yleisesti ottaen häntä ei pidetä ykköskorin valmentajana. Nyt ei tarvitse rahassa pihtailla, sillä sitä riittää uusien omistajien myötä.

On odotettavaa, että PIF:n johdolla Newcastle laittaa muutaman vuoden kuluessa pitkälti koko joukkueen uusiksi. Ensimmäisenä on menossa vaihtoon päävalmentaja.

Vielä Tottenhamia vastaan sunnuntaina Bruce sai luotsata Newcastle-ryhmään. Tuloksena oli 2-3-tappio, ja potkut ovat yhä lähempänä. The Timesin mukaan Newcastlen operatiivinen johto on jo kartoittanut seuraajaa Brucelle, ja kolme nimeä nousee ylitse muiden.

Kärkiehdokkaat Newcastlen uudeksi päävalmentajaksi ovat Roberto Martínez, Steven Gerrard ja Unai Emery.

Martínez on tehnyt erinomaista työtä Belgian maajoukkueen puikoissa. Hänen sopimuksensa umpeutuu ensi kesänä, mutta miehen perässä on ollut myös Barcelona.

Gerrard valmentaa tällä hetkellä Glen Kamaran Rangersia. Gerrardia Newcastle-pesti voisi houkuttaa, sillä se avaisi hänelle melko niukalla valmennuskokemuksella oikoreitin Valioliigan tulevien vuosien huippujoukkueeseen.

Emery on tuttu nimi niin Valioliigan seuraajille. Pesti Arsenalissa ei mennyt aivan parhaalla mahdollisella tavalla, ja tällä hetkellä mies valmentaa jälleen Espanjassa. Villarrealissa homma on jälleen toiminut melko mukavasti.

Brucen sopimus päättyy ensi kesänä, ja kesken sopimuskauden hänen pois potkimisensa ei ole ihan halpaa puuhaa. Timesin tietojen mukaan Brucelle olisi luvassa peräti kahdeksan miljoonan punnan erokorvaus. Toisaalta rahasta Newcastlen uusilla omistajilla asiat eivät jää kiinni.