Newcastle kertoo tiedotteessaan, että seuran ja päävalmentaja Steve Brucen tiet eroavat yhteisymmärryksessä.

Bruce, 60, siirtyi Newcastlen peräsimeen kesällä 2019 ja johdatti pestinsä aikana Magpiesin 97 otteluun. Kirjoitushetkellä Newcastle on Valioliigan sarjataulukossa viimeistä edellisenä kerättyään kahdeksalta kierrokselta vain kolme pistettä.

– Olen kiitollinen kaikille Newcastle Unitedissa siitä, että sain mahdollisuuden valmentaa tätä ainutlaatuista jalkapalloseuraa, kommentoi Bruce seuran sivuilla.

– Haluan kiittää valmennusryhmääni, pelaajiani ja erityisesti taustajoukkoja heidän kovasta töyöstään. On ollut ylä- ja alamäkiä, mutta he ovat antaneet kaikkensa jopa vaikeimmilla hetkillä, ja heidän tulisi olla ylpeitä siitä.

– Tällä seuralla on uskomaton kannustus, ja toivon, että uudet omistajat pystyvät viemään seuraan sinne, missä me kaikki haluamme sen olevan.

Tammikuussa Brucen apuvalmentajaksi siirtynyt Grame Jones ottaa väliaikaisen vetovastuun Newcastlen edustusjoukkueesta.

The Athleticin mukaan Newcastlella ei ole vielä pitkäaikaista korvaajaa Brucelle, mutta seuran uusilla omistajilla on pitkä lista potentiaalisista ehdokkaista.

Bruce on tämän kauden toinen manageri, joka menettää työpaikkansa Valioliigassa. Hiljattain Watford antoi lähtöpassit Xisco Muñozille ja pestasi hänen tilalleen Claudio Ranierin.

Newcastle United FC

@NUFC
#NUFC can confirm that Steve Bruce has left his position as head coach by mutual consent.

The club would like to place on record its gratitude to Steve for his contribution and wishes him well for the future.