Manchester Cityn keskikenttäpelaaja Phil Foden esiintyi jälleen tiistaina edukseen, kun City voitti Mestarien liigan lohkovaiheessa Club Bruggen vieraskentällä 5-1.

Foden, 21, urakoi viheriöllä reilun tunnin ajan ja operoi kentällä erittäin laajalla alueella. Hän sai myös nimensä tilastomerkintöihin syötettyään João Cancelon iskemän avausmaalin.

Chelsean entinen huippupelaaja Joe Cole sanoi, että kannattajien on turha olla huolissaan Fodenin pelipaikasta, kunhan suoritustaso pysyy korkealla.

– Ensinnäkin, ihmiset sanovat, että hän on David Silvan korvaaja. Millä paikalla David Silva pelasi Manchester Cityssä kymmenen vuotta? sanoi Cole BT Sportin studiossa.

– Hän pelasi vasemmalla, oikealla, keskikentällä. Hyvät ja loistavat pelaajat, kuten Foden, voivat pelata syvällä, he voivat satuttaa vastustajaa pallollisena, he voivat juosta selustaan, he osaavat kuljettaa palloa.

– Tämä oli häneltä mestarillinen esitys. Minä rakastan häntä. Hän vain on fantastinen pelaaja.

– Älkää olko huolissanne hänen roolista. Hänen on pelattava Englannin maajoukkueen pelit alusta loppuun ja hänen on pelattava Manchester Cityssä.

Maajoukkueen entinen hujoppihyökkääjä Peter Crouch sanoi, että Foden on pian yhtä tärkeä pelaaja Citylle kuin Kevin de Bruyne.

– Hän osaa tehdä kaikkea. Nuorten pelaajien olisi hyvä katsoa, mitä hän tekee. Miten hän ottaa pallon haltuun, hän on aina hereillä ja katselee ympärilleen. Hän osaa kirjaimellisesti tehdä kaikkea.

– Vaikka Manchester City on täynnä maajoukkuetason tähtiä, niin uskon, että hänestä on tulossa yhtä merkityksellinen pelaaja kuin Kevin de Bruynestä. Minusta voimme ruveta puhumaan hänestä siihen malliin.

Foden on pelannut Manchester Cityssä tällä kaudella kahdeksan ottelua tehden niissä yhteensä kaksi maalia ja syöttäen kolme. Kaikkiaan hän on esiintynyt Cityn edustusjoukkueessa 132 kertaa.