Manchester City voitti keskiviikkona kotonaan Etihad Stadiumilla Club Bruggen tyylipuhtaasti 4-1. Mestarien liigan viime kauden finalisti on nyt yhden pisteen päässä jatkopaikkansa varmistamisesta.

Cityn päävalmentaja Pep Guardiola sai Mestarien liigan kamppailun alla rajusti kritiikkiä Englannissa kommenteistaan.

– Ihmiset raivosivat minulle, kun sanoin pelin olevan tärkeämpi kuin Manchester United -kamppailu. Se myös oli, mutta nyt United-peli on kaikista tärkein, Guardiola sanoi lehdistötilaisuudessa.

Valmentajalta kysyttiin, että onko tämä huolissaan lyhyestä palautumisjaksosta. Manchesterin paikallispeli odottaa jo lauantaina. Kamppailu on vieläpä päiväpeli, joka starttaa kello 14.30 Suomen aikaa.

– En ole huolissani. Olisimme valmiita pelaamaan jo huomenna. Kun kyseessä on Manchester City, niin kukaan ei auta sinua.

Guardiolan kommentti herätti kummastusta pressihuoneessa ja myös jatkokysymyksiä. Cityn valmentaja täsmensi, että ei tarkoita joukkueensa tarvitsevan mitään apuja. Hallitseva mestari on Guardiolan mukaan kykenevä ylittämään kaikki esteet itsenäisesti.

Menestynyt huippuvalmentaja kertoi myös arvostavansa kaikkia Cityn puikoissa voittamiaan pokaaleja jopa enemmän kuin aiemmissa seuroissaan.

– Ehdottomasti. Voittojen aiheuttama mielihyvä on suurempi, julisti Guardiola.

Itse keskiviikon peliin valmentaja oli todella tyytyväinen.

– Pelasimme erittäin vahvan toisen puoliajan. Vastustaja puolusti todella matalalla ja hyökkäsi muutamia kertoja vaarallisesti vastaan. Peli ei ollut helppo, mutta hoidimme sen tyylikkäästi.

– Kuusi pistettä näistä kahdesta Brugge-pelistä olivat tärkeitä Pariisissa kokemamme tappion jälkeen. Nyt tarvitsemme vain pisteen jatkoon tai kolme pistettä voittaaksemme lohkon, joka on myös tavoitteemme.

Cityn keskiviikon maaleista vastasivat Phil Foden, Riyad Mahrez, Raheem Sterling ja Gabriel Jesus. Vieraiden ainokainen merkittiin City-toppari John Stonesin omaksi maaliksi.

Lauantaina on luvassa siis jättiläisten kohtaaminen, kun Manchester City matkustaa paikallisvastustajansa Manchester Unitedin vieraaksi. Old Traffordilla pelattava ottelu alkaa lauantaina kello 14.30 Suomen aikaa.

Lähde: BT Sport