Southampton nappasi perjantaina täyden pistepotin, kun se kaatoi kotikentällään surkeassa vireessä olevan Aston Villan 1-0-lukemin.

Aston Villalta puuttui kokoonpanosta lukuisia avainpelaajia, ja se myös näkyi kenttätapahtumissa. Southampton hallitsi etenkin ottelun avausjaksoa mielin määrin.

St. Mary’s Stadiumilla ei jouduttu odottaa kauaa avausmaalia. Pelikello kävi vasta kolmatta minuuttia, kun Adam Armstrong huudatti kotiyleisöä upealla osumallaan. Maali oli kesällä Saints-paitaan siirtyneelle englantilaishyökkääjälle toinen Valioliigassa. 1-0.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

30 - Since the start of last season, Adam Armstrong is one of only two English players to score 30+ league goals in England's top two divisions (excluding play-offs), along with Ivan Toney (33). Finisher. #SOUAVL

Vaikka Southampton hallitsi kenttätapahtumia, ei se päässyt juurikaan vaarallisille maalipaikoille. Stuart Armstrong ja James Ward-Prowse pääsivät kumpikin kertaalleen yrittämään rangaistusalueen sisältä, mutta maalinteossa he eivät onnistuneet.

Corners: 8-2

Toisella puoliajalla kentällä nähtiin sisuuntunut Villa-miehistö. Dean Smithin luotsaama ryhmä otti pelin hallintaansa ja loi jakson aikana kymmenen maalipaikkaa.

Maalinteossa se ei kuitenkaan onnistunut. Paras paikka siunaantui Emi Buendíalle, jonka yritys meni niukasti maalin ohi.

Southamptonilla oli toisella jaksolla maalipaikat vähissä, mutta yksi niistä harvoista oli johtaa 2-0-osumaan. Villa-vahti Emiliano Martínez venyi kuitenkin upeasti Che Adamsin puskun eteen.

Southampton nousi 1-0-kotivoitollaan sarjataulukossa 12. sijalle. Jo peräti viidennen peräkkäisen tappionsa kärsinyt Villa jatkaa sijalla 15. Joukkue on vain kolmen pisteen turvin putoamisviivan paremmalla puolella.

Mikäli alla oleva upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Southampton 1-0 Aston Villa FT:

xG: 0.61-0.67