Vuoden parhaalle jalkapalloilijalle jaettava Ballon d’Or -palkinto ojennettiin maanantaina jo seitsemättä kertaa Lionel Messille.

Messin valintaa pidettiin etenkin sosiaalisessa mediassa suurena vääryytenä, koska Robert Lewandowski on ollut jo pitkään huomattavasti paremmassa vireessä. Valinnasta voi olla montaa mieltä, mutta fakta on se, että Messi oli huippuiskussa alkuvuoden aikana ja johdatti kesällä Argentiinan Copa Américan mestaruuteen. Sen jälkeen hän on ollut kuin varjo itsestään, mutta tällä kertaa noin puolen vuoden näytöt riittivät Kultaiseen Palloon.

Pariisissa järjestetyn palkintogaalan aikana nähtiin myös toinen ihmetystä herättänyt valinta. Parhaalle maalivahdille jaettava Yashin-palkinto ojennettiin PSG:n Gianluigi Donnarummalle, vaikka Chelsean Edouard Mendyn tilastot ovat aivan omaa luokkaansa.

Kalenterivuoden 2021 aikana Mendy on pelannut 50 ottelua, joista peräti 29:ssä hän on pitänyt maalinsa puhtaana. Maaleja on mennyt selän taakse ainoastaan 27 kappaletta (0,54 maalia per ottelu).

[readmore from=Chelsea]

Mendy torjui Chelsean Mestarien liigan voittoon ja hänet kruunattiin kilpailun parhaaksi maalivahdiksi. Elokuussa palkintokaappi täyttyi Super Cupin voittopystillä. Hän on johdattanut myös Senegalin maajoukkueen hyvin lähelle MM-kisapaikkaa.

Donnarumma toki torjui Italian EM-kultaan ja hänet valittiin kisojen parhaaksi pelaajaksi, mutta näytöt seurajoukkueesta olivat olemattomat. Kokonaiskuvaa katsoessa Mendy olisi ollut ilmiselvä valinta, mutta tällä kertaa yksi hyvä turnaus näytti riittäneen valintaan.

Mendy ihmetteli jo aiemmin tässä kuussa sitä, ettei hän mahtunut Ballon d’Orin 30 pelaajan ehdokaslistalle huippuvuodesta huolimatta. Senegalilaisvahdin kommenttien perusteella hän epäilee kansalaisuutensa vaikuttavan asiaan.

ESPN UK

@ESPNUK
Edouard Mendy's 2021:

50 games
29 clean sheets
27 goals conceded
Super Cup
Champions League
UCL GK of the Season

Not good enough for the Yachine award for best keeper 🤷‍♂️

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.