Englannin maajoukkueen entinen hyökkääjä Peter Crouch on turhautunut siihen, miten monet jalkapalloilijat käyttävät sosiaalista mediaa.

Valtaosalla tunnetuista jalkapalloilijoista on profiileja eri somealustoilla, joissa heillä on miljoonia ja miljoonia seuraajia. Manchester Unitedin tähtihyökkääjä Cristiano Ronaldo on Instagramin seuratuin henkilö 376 miljoonalla seuraajallaan.

Pelaajat päivittelevät someen kuulumisiaan treenien ja pelien jälkeen ja ajoittain arjestaan, mutta monien pelaajien tilejä pyörittävät palkatut someammattilaiset. Crouchin, 40, mielestä se voi olla jopa ongelmallista.

– Uskon, että välillä kannattajia manipuloidaan tietyin tavoin, koska pelaajat eivät puhu omasta puolestaan, ja se turhauttaa ja huolestuttaa minua, kommentoi Crouch Footballco Business -podcastissa.

– Kun pelaaja on pelannut huonosti, niin häneltä tulee twiitti, jossa lukee aina, että ”fanit olivat mahtavia, ”anteeksi, ettemme kyenneet hyvään suoritukseen”, ”ensi viikolla tulemme vahvempana takaisin”.

– Näitä samanlaisia fraaseja kierrätetään ympäriinsä. Minusta siinä vedätetään välillä kannattajia, koska muistan pelaajauraltani, että jos näin tuollaisen twiitin, niin ajattelin, että ”tuo pelaaja ei ole edes yrittänyt kolmen viime kuukauden aikana”.

– Sellainen pelaaja ei paiski harjoituksissa töitä tai tee ylimääräisiä treenejä. Sellainen pelaaja lähtee ensimmäisenä kotiin.

– Sen jälkeen näkee Instagramissa, kun sama pelaaja tekee porrastreeniä ja treenaa kotisalillaan henkilökohtaisen valmentajan kanssa. Minusta siinä vain tavallaan huiputetaan kannattajia. Näin omin silmin lauantaina, kun kannattajat ihmettelivät, että miten joku pelaaja ei pääse pelaamaan, kun ”hän tekee niin paljon töitä”. Minusta he vain vedättävät ihmisiä, ja se on turhauttavaa.

– Minulla ei ole ketään pyörittämässä sosiaalista mediaani. En halua seurata jonkun ihmisen tiedottajaa, haluan seurata itse jalkapalloilijaa.

– Haluan seurata Cristiano Ronaldoa. Haluan nähdä, mitä hän ajattelee ja tekee. En halua seurata hänen tiedottajaansa. Siksi en seuraa monia huippupelaajia, koska mieluummin kuuntelen jotain oikeaa ihmistä.