Chelsean ykkösprioriteetti tammikuun siirtoikkunassa on ollut hankkia korvaaja laitapuolustaja Ben Chilwellille.

Kun joulukuun lopussa varmistui, että Chilwell joutuu polvileikkaukseen ja on sivussa jopa koko loppukauden, käänsi Chelsean manageri Thomas Tuchel katseensa seuran kirjoilla olevaan Emerson Palmieriin.

Chelsea lainasi Emersonin kuluvaksi kaudeksi Lyoniin, mutta lontoolaisseurassa oltiin toiveikkaita, että he voisivat kotiuttaa hänet tammikuussa. Toisin kuitenkin kävi.

[readmore from=Chelsea]

Emersonin lainasopimukseen ei sisältynyt takaisinkutsulauseketta, joka olisi mahdollistanut lainan purun ennen kauden päättymistä.

Chelsea ei kuitenkaan luovuttanut, vaan oli jopa valmis maksamaan Lyonille siitä, että he saisivat oman pelaajansa takaisin. Seurat neuvottelivat asiasta pitkään, mutta Lyon ei suostunut luopumaan Emersonista.

Goalin mukaan Chelsea tarjosi Lyonille jopa viisi miljoonaa euroa, jotta Emersonin lainasopimus purettaisiin. Lyon maksoi italialaispuolustajan kauden mittaisesta lainasta 500 000 euroa, joten jos Lyon olisi tarjouksen hyväksynyt, olisi se tehnyt lainapelaajasta voittoa 4,5 miljoonaa euroa.