Chelsea ja Tottenham kohtasivat sunnuntain viimeisessä ottelussa. Lontoolaisjoukkueet olivat kohdanneet tammikuussa jo kahdesti aiemmin, koska seurat mittelivät Englannin liigacupin välierissä.

Kummatkin osat menivät länsilontoolaisille ja Chelsean selvässä hallinnassa lähti sunnuntai Stamford Bridgelläkin käyntiin.

Mason Mount hassutteli Spurs-puolustusta oikealla laidallaan ja lähetti pallon rangaistusalueelle. Romelu Lukaku jäi vapaaksi, mutta belgialaiskärki ei osunut pelivälineeseen kunnolla. Pallo leijaili yli Hugo Llorisin maalin.

Kotijoukkue loi useampia painostusjaksoja Tottenhamin maalille ja ennen kaikkea eliminoi omalla prässipelillään pohjoislontoolaisten pallollisen pelin täysin.

Antonio Conten ryhmällä samoja ongelmia kuin aiemmissa kohtaamisissa ja italialaisluotsin turhautumisen pystyi aistimaan kotikatsomoihin asti.

Tottenham sai ensimmäisen maalipaikkansa, kun Harry Winks riisti pallon keskialueella. Hän ohitti tämän jälkeen helposti Jorginhon ja jatkoi nousuaan aivan boxin rajoille asti. Vasemman jalan laukaus kuitenkin maalivahti Kepan käsiin.

Vierasjoukkueen ongelmat meinasivat kasvaa ensisestään vajaan parinkymmenen minuutin kohdalla. Matt Doherty astuu vahingossa, mutta ikävän näköisesti Malang Sarrin nilkalle.

Irlantilainen selvisi VAR-tarkastuksen jälkeen kuitenkin ulosajolta.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Mount nousi jälleen oikeaa laitaa pitkin ja lähetti taas pallon Lukakun jalkaan rangaistusalueella. Tällä kertaa Lukaku ei osunut palloon ollenkaan.

Noin 40 minuutin kohdalla Harry Kane oli järkyttää kotiyleisöä. Pallo oli jo maalissa. Englannin maajoukkuekapteeni sijoitti pelivälineen etualakulmaan.

Erotuomari Paul Tierney kuitenkin hylkäsi maalin, koska Kane rikkoi Thiago Silvaa ennen maaliaan. Vapaapotku Chelsealle.

Harry Kane tuuletti maaliaan, mutta Paul Tierney pilasi englantilaisen ilon nopeasti. Getty Images.

Aivan jakson lopulla Lukaku oli lähellä maalintekoa jälleen. Tällä kertaa marokkolaislaituri Hakim Ziyech lähetti komean pallon maalille. Lukakun pää oli kohteena, mutta belgialainen ei tälläkään kertaa osunut pelivälineeseen.

Tauolle tasatilanteessa, mutta selvässä Chelsea-hallinnassa. Loppua kohden Tottenham pääsi kuitenkin myös pallollisena luomaan jotain. Ennen kaikkea Steven Bergwijn aiheutti tempokuljetuksillaan kiirettä kotijoukkueelle.

Maalittomana ei kauaa jatkettu, kun toinen puoliaika käynnistyi. Tarkalleen kolme minuuttia.

Koko avausjakson suurissa ongelmissa ollut Japhet Tanganga oli jälleen Callum Hudson-Odoin vietävänä laidalla. Englantilaislaituri lähetti pallon boxin tuntumaan Ziyechille.

Marokkolaistaituri ampui mielettömän vasurin aivan takayläkulmaan. Lloris ei lähtenyt edes yrittämään kudin torjumista.

Vain hetkeä myöhemmin Tottenham joutui antautumaan jo toistamiseen. Mount lähetti sivuvapaapotkun alueelle ja Silva kävi nikkaamassa pallon verkkoon.

Chelsea tuli toiselle jaksolle hirmuisella asenteella ja Tottenham oli todella suurissa ongelmissa.

Kane yritti pumpata omiinsa energiaa punnertaen väkisin itsensä vasemmasta laidasta irti. Keskitys maalille ja lopulta Bergwijn sai mahdollisuuden. Kenties jopa Spursin paras tilanne kuitenkin Kepan syliin.

Kokonaiskuva vierasjoukkueesta alkoi kääntymään kuitenkin alistuneen puolelle. Chelsea piti palloa ja haki lisäosumia. Tottenham juoksi pallon perässä ja vaikutti jo pitkälti odottavan loppuvihellystä.

Varsinkin paljon kritiikkiä saanut Lukaku, joka tuhlasi avausjaksolla useamman tilanteen, vaikutti himoitsevan maalia myös itselleen.

Vajaat parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa belgialainen kääntyi komeasti pallon kanssa ja pääsi etenemään boxiin. Hurjan kudin Lloris kuitenkin torjui.

Viimeisillä minuuteilla Kane pääsi kulmapotkusta puskemaan yllättävän helposti useamman sinipaitaisen keskeltä. Kepa kuitenkin venyi komeasti englantilaiskärjen yrityksen tielle.

Sunnuntain peli oli yksipuolinen näytös. Chelsea pystyi omalla tekemisellään riisumaan Spursin täysin aseista. Tottenham ei ole kauden neljässä kohtaamisessa tehnyt maaliakaan.

Chelsea palasi voittojen tielle. Lopputulos 2-0.