Liverpoolin hyökkääjä Sadio Mané saatteli Senegalin tiistaina Afrikan mestaruusturnauksen puolivälieriin. Mané teki 63. minuutilla ottelun avausmaalin kulmapotkun jälkitilanteesta ja vei maansa 1-0-johtoon Kap Verdeä vastaan. Senegal voitti pelin lopulta 2-0, kun Bamba Dieng teki lisäajalla ottelun toisen maalin.

Manén ottelu kesti kuitenkin vain 70 minuuttia, sillä Senegalin oli pakko ottaa ykköstähtensä pois loukkaantumisen vuoksi. Mané oli törmännyt vain viitisen minuuttia ennen maaliaan rajusti yhteen Kap Verden maalivahti Vozinhan kanssa. Pelaajien päät kolahtivat vastakkain, ja Vozinha ajettiin törmäyksen seurauksena suoralla punaisella ulos.

Mané valitteli maalinsa jälkeen päänsärkyä ja hänet oli pakko ottaa vaihtoon. Varmuuden vuoksi hänet vietiin saman tien myös kamerunilaiseen sairaalaan tutkittavaksi.

Ilmeisesti vakavasta loukkaantumisesta ei kuitenkaan ole pelkoa, sillä Mané ja Vozinha kuvattiin sairaalassa yhdessä hymyssä suin.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Senegal on pitänyt maalinsa puhtaana kaikissa Africa Cup of Nationsin neljässä ottelussaan, mutta toisaalta tekikin alkulohkon kolmessa pelissään vain yhden maalin. Nyt maalimäärä kolminkertaistui, mutta tehtävää helpotti, että Kap Verdellä oli pelin lopussa kentällä vain yhdeksän pelaajaa. Patrick Andrade ajettiin ulos jo 20 minuutin pelin jälkeen ja maalivahti Vozinha siis 57. minuutilla – VAR-tarkistuksen jälkeen.

Puolivälierissä Senegal kohtaa voittajan keskiviikkona pelattavasta ottelusta Mali-Päiväntasaajan Guinea.

Lähde: Sky Sports