Tottenham jäi viikonloppuna nuolemaan näppejään, kun Liverpool kertoi hankkineensa laitahyökkääjä Luis Díazin Portosta.

Diáz, 25, vaikutti jo hetkellisesti siirtyvän Spursiin, mutta Telegraphin mukaan Liverpool ilmestyi takavasemmalta sinetöimään siirron ennen lontoolaisia.

Lehti kertoo, että Tottenhamin puheenjohtaja Daniel Levy sai torstaina tietää, että Liverpoolin ja Porton väliset neuvottelut ovat etenemässä kovaa vauhtia.

Levy uhkasi kannella punapaitojen rekrytointiväestä Liverpoolin emoyhtiö Fenwayn omistajille John W Henrylle ja Mike Gordonille. Levyn suunnitelmassa oli kuitenkin yksi iso ongelma, sillä Henry ja Gordon olivat tyytyväisiä Liverpoolin rekrytointiväen noudattamaan strategiaan.

Porton taloudelliset ongelmat rupesivat valkenemaan lajin sisäpiiriläisille viime vuonna. Myös Liverpool oli tietoinen ongelmien vakavuudesta, sillä Porto oli pyytänyt lisäaikaa maksaa keskikenttäpelaaja Marko Grujićin siirtoon liittyviä summia. Liverpool on lainannut Grujićin Portolle kahtena vuonna peräkkäin, ja portugalilaisseuralla on osto-optio hänen lainasopimuksessaan.

Viime vuoden loppua kohden Porto antoi sisäpiiriläisten ymmärtää, että se aikoo myydä Diázin. Kolumbilaislaituri oli Liverpoolin managerin Jürgen Kloppin toivelistan kärkipäässä, ja myös seura halusi hänet.

Diázilla oli sopimuksessaan 80 miljoonan euron ulosostoklausuuli, mutta Porto ilmoitti, että hän olisi saatavilla 60 miljoonalla eurolla sekä bonuksilla. Liverpool ilmoitti, että se ei ole kiinnostunut Kolumbian maajoukkuepelaajasta tuohon hintaan. Liverpool ilmoitti kuitenkin Portolle, että se haluaisi keskustella Porton kanssa Diázin potentiaalisesta kesäsiirrosta tammikuun siirtoikkunan päätyttyä.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Díaz (oik.) ja Liverpoolin Takumi Minamino kamppailemassa pallosta viime marraskuussa Mestarien liigassa. Kuva: Getty Images

Muutama viikko myöhemmin Porto ilmoitti Liverpoolille, että Diázin perässä on muitakin seuroja. Liverpool vastasi, että se haluaa pysyä ajan tasalla muiden seurojen tarjouksista, mutta Liverpool sanoi myös monesti, ettei se ole kiinnostunut maksamaan Diázista 60 miljoonaa euroa ja bonuksia.

Tällä välin Levy aloitti Porton kanssa neuvottelut Diázin potentiaalisesta siirrosta Tottenhamiin. Liverpoolin rekrytointiväki sanoi Diázin edustajille, että se voisi esittää kaikki Tottenhamin tarjoukset Fenwaylle, jotta seurajohto voisi harkita, haluaako se pysytellä siirtokilvassa mukana.

Levy ja Porto pääsivät sopuun 45 miljoonan euron siirtokorvauksesta sekä 15 miljoonan euron bonuksista, jotka liittyivät vaikeasti toteutettaviin urheilullisiin saavutuksiin. Kun Liverpool sai tietää tästä, seuran rekrytointiväki ryhtyi nopeasti toimiin.

Fenway lupautui tekemään tarjouksen Díazista. Rahaa kipeästi kaipaava Porto pyysi, että Liverpool voisi maksaa siirtosummasta kahdeksan miljoonaa euroa jo tulevaan maanantaihin mennessä, mihin Liverpool suostui. Tämän jälkeen Porto antoi Kloppille luvan keskustella Diázin kanssa videoyhteydellä.

Torstaiaamuna myös Liverpool ja Porto olivat päässeet siirtosummasta sopuun. Se oli pitkälti samanlainen diili kuin Porton ja Spursin välillä, mutta sillä erotuksella, että Liverpool maksaa sovitut kahdeksan miljoonaa euroa pikaisella aikataululla. Diáz edustajineen ilmoitti Portolle, että heidän ykkösvaihtoehtonsa on Liverpool, ja siirto oli viittä vaille valmis torstai-iltaan mennessä.

LUE MYÖS: