Italian kanssa vuoden 2006 maailmanmestaruuden voittanut puolustajalegenda Fabio Cannavaro sanoo, että häntä haastateltiin viime kuussa Evertonin ja Watfordin peräsimeen.

Cannavaro, 48, on pelaajauransa jälkeen toiminut valmentajana Kiinassa ja Saudi-Arabiassa, mutta hän kertoi Telegraphin haastattelussa, että haluaisi nyt siirtyä luotsaamaan Eurooppaan.

– Uskon, että olen valmis. Minulla on ollut erittäin hyviä työpaikkoja Aasiassa, mutta parhaat seurat ja managerit ovat Euroopassa, joten jos haluan olla yksi parhaista, minun on kilpailtava heidän kanssaan.

Cannavaro kävi keskusteluja Evertonin omistajan Farhad Moshirin kanssa, mutta Toffees päätyi palkkaamaan Frank Lampardin uudeksi managerikseen.

– Puhuin omistajan kanssa, ja hän oli hyvin selkeä kanssani. Selitin hänelle filosofiani, strategiani. Mutta tietysti se on ymmärrettävää, kun on mahdollisuus ottaa Lampard, joka tuntee ehkä Valioliigan paremmin kuin minä.

– Ehkä ihmiset ajattelevat välillä, että en tunne liigaa tai ettei minulla ole kokemusta Euroopassa, mutta sellaista jalkapallo on. Tiedän, mitä seuroissa ja pukuhuoneissa tapahtuu. Mutta olin ylpeä siitä, että Everton ja Watford pyysivät minua haastatteluun ja arvostan sitä todella paljon.

Watford taas päätyi korvaamaan Claudio Ranierin konkarivalmentaja Roy Hodgsonilla, jolla on satojen pelien kokemus Valioliigasta.

– He puhuivat minulle ennen kuin nimittivät Roy Hodgsonin, mutta he tarvitsivat nopeasti valmentajan, sanoi Cannavaro.

– He sanoivat, että he halusivat löytää valmentajan muutamassa päivässä, ja tietysti hän on valmentaja, jolla on kokemusta Valioliigasta, hän tuntee pelaajat. Mutta oli kunnia puhua heidän kanssaan, ja on tärkeää, että olen aloittanut nämä keskustelut.