Everton eteni torstaina FA Cupin kahdeksan parhaan joukkoon kaatamalla Boreham Woodin kotikentällään 2-0.

Avausjakso eteni täydellisesti Evertonin hallinnassa, mutta Toffees ei saanut rakenneltua riittävän vaarallisia maalintekopaikkoja siirtyäkseen johtoon.

Ottelu keskeytyi hieman ennen taukoa katsomossa sattuneen sairauskohtauksen takia. Tilanne selvisi kuitenkin nopeasti ja peliä jatkettiin jo parin minuutin kuluttua.

Tauolle mentäessä maalintekoyritykset olivat 6-0 kotijoukkueen hyväksi.

Everton siirtyi johtoon 57. minuutila. Jonjoe Kenny pelasi matalan keskityksen maalin edustalle Salomón Rondónille, joka ohjasi pelivälineen etukulmasta sisään.

Toffees heilutti verkkoa myös kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun pallo painui maaliin Richarlisonin kasvojen kautta. Brassihyökkääjä osui kuitenkin palloon myös kädellään, joten osuma hylättiin.

Everton sai lopulta toisen maalinsa 84. minuutilla, kun Rondón puski Andros Townsendin keskityksestä illan toisen osumansa.

Viidenneksi korkeimmalla sarjaportaalla pelaava Boreham Wood oli viidennen kierroksen ainoa joukkue, joka ei ole Englannin kahdelta ylimmältä sarjatasolta. Cupin aiemmilla kierroksilla se pudotti muun muassa AFC Wimbledonin (3. sarjaporras) ja Bournemouthin (2.).

LUE MYÖS: