Manchester Cityn laitapuolustaja Oleksandr Zinchenko myöntää vain perheen estäneen hänen lähtönsä sotaan puolustamaan Ukrainaa.

Zinchenko sai tietää Venäjän hyökkäyksestä kotimaahansa viime viikolla, kun hänen vaimonsa Vlada herätti hänet keskellä yötä.

Ystävät kotoa ovat lähettäneet Zinchenkolle runsaasti videoita Venäjän aloittamasta sodasta. Tilanne on ollut Ukrainan maajoukkuekapteenille henkisesti hyvin raskas.

– Rehellisesti sanottuna, jos minulla ei olisi tytärtäni ja perhettäni, olisin siellä, Zinchenko myönsi BBC:lle Gary Linekerin haastattelussa.

– Se kaikki on minun pään sisälläni. Kuvittele se synnyinpaikkasi, jossa kasvoit. Nyt se on vain tyhjä kuoppa, Zinchenko kertoi kyyneleet silmissä.

– Turvallisuusoperaatio? Ei todellakaan. Tämä on oikeaa sotaa. Heidän tekemisiään ei voi hyväksyä. Meidän täytyy saada tämä päätettyä.

– Ihmiset ovat antaneet minulle tietoja tilanteesta. He ovat nälissään. Ihmiset yrittävät vain selviytyä ja he nukkuvat maan alla ja bunkkereissa.

– Tulen olemaan koko loppuelämäni ajan ylpeä ukrainalaisuudestani. Katsoessa ihmisiä taistelemassa hengestään, sille ei löydy sanoja.

– Tunnen kotimaani kansalaisten mentaliteetin. He ovat valmiita kuolemaan, mutta he eivät koskaan luovuta.

Zinchenko on jatkanut huolistaan huolimatta jalkapallon pelaamista. Ukrainalainen kipparoi Cityn tiistaina voittoon FA Cupin viidennen kierroksen ottelussa Peterborough´ta vastaan.