Yhdysvaltalaisen liikemiehen Todd Boehlyn ja sveitsiläismiljardööri Hansjorg Wyssin johtama konsortio on tehnyt ostotarjouksen Chelseasta, kertoo Sky Sports.

Baseball-seura Los Angeles Dodgersin osaomistaja Boehly yritti ostaa Chelsean jo vuonna 2,2 miljardilla punnalla vuonna 2019.

[readmore from=Roman-Abramovits]

Financial Timesin mukaan myös jenkkimiljardööri Josh Harris harkitsee tekevänsä tarjouksen lontoolaisseurasta. Harris omistaa osuuden Crystal Palacesta, ja hän on sijoittanut myös muun muassa koripalloseura Philadelphia 76ersiin sekä jääkiekkojoukkue New Jersey Red Devilsiin.

Turkkilainen liikemies Muhsin Bayrak sanoi tiistaina, että hän on tehnyt Chelsean pyyntihinnasta vajaan tarjouksen, mutta Sky Sportsin sisäpiiritietojen mukaan Bayrakin väitteisiin kannattaa suhtautua varauksella.

Chelsea julkaisi viime viikon keskiviikkona omistajansa Roman Abramovitšin lausunnon, jossa venäläismiljardööri vahvisti myyvänsä seuran ja lupasi lahjoittavansa nettotulot Ukrainan sodan uhreille.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on johtanut siihen, että Abramovitšille on vaadittu sanktioita johtuen hänen väitetyistä suhteistaan Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin.

Uutisoimme aiemmin Reutersin tietojen pohjalta, että Abramovitš hylkäsi toissa viikolla erään nimeämättömän sijoittajan 2,5 miljardin punnan tarjouksen seurasta. Abramovitš osti Chelsean vuonna 2003 tiettävästi 140 miljoonalla punnalla.

LUE MYÖS:

Voit katsoa Palloliiton puheenjohtajan Ari Lahden mietteitä Ukrainan tilanteesta Viaplayn videosta alta.