Manchester United ja Atlético Madrid kohtaavat tänään tiistaina Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa Old Traffordilla.

Otteluparin avausosa pelattiin kolme viikkoa takaperin Wanda Metropolitanolla. Atlético hallitsi kenttätapahtumia, mutta vaisusti esiintynyt Manchester United venyi 1-1-tasatulokseen Anthony Elangan tasoitettua pelin kymmenen minuuttia ennen loppua.

Tulos oli Man Unitedille loistava, etenkin kun ottaa huomioon, kuinka huonosti joukkue tuossa ottelussa pelasi. Ralf Rangnickin miehistö lähtee ennakkosuosikkina puolivälieräpaikan ratkaisevaan otteluun, mutta jatkopaikan lunastaakseen punapaitojen on kyettävä huomattavasti parempaan peliesitykseen kuin mitä avausosassa nähtiin.

Kuntopuntari

Manchester United V, H, T, T, V

12.3. Man Utd – Tottenham 3-2 (Valioliiga)
6.3. Man City – Man Utd 4-1 (Valioliiga)
26.2. Man Utd – Watford 0-0 (Valioliiga)
23.2. Atlético – Man Utd 1-1 (Mestarien liiga)
20.2. Leeds – Man Utd 2-4 (Valioliiga)

Atlético Madrid V, H, V, H, V

11.3. Atlético – Cadiz 2-1 (La Liga)
6.3. Betis – Atlético 1-3 (La Liga)
26.2. Atlético – Celta Vigo 2-0 (La Liga)
23.2. Atlético – Man Utd 1-1 (Mestarien liiga)
19.2. Osasuna – Atlético 0-3 (La Liga)

Poissaolijat

Manchester United

Mason Greenwood (hyllytys)
Luke Shaw? (pelikunto arvoitus)

Atlético Madrid

Matheus Cunha (polvivamma)
Thomas Lemar (reisivamma)
Šime Vrsaljko (lihasvamma)
Daniel Wass (polvivamma)
Yannick Carrasco (pelikielto)

Arvioidut avaukset

Manchester United

Ronaldo
Sancho, Fernandes, Elanga
Fred, Matic
Telles, Maguire, Varane, Dalot
De Gea

Atlético Madrid

Correa, Félix
Lodi, Herrera, Koke, De Paul, Llorente
Reinildo, Savić, Felipe
Oblak

Valmentajien kommentit

Ralf Rangnick, Manchester United

Toiseen ja samalla ratkaisevaan osaotteluun lähdetään tasalukemista. Rangnick korostaa avausmaalin merkitystä.

– On erittäin tärkeää, että emme päästä ensimmäistä maalia. Avausmaalin merkitys korostuu entistä enemmän Atléticon kaltaista joukkuetta vastaan, joka ei välitä siitä, että toisella joukkueella on pallo. Viimeisessä neljässä tai viidessä pelissä heillä oli alle 50 prosenttia pallo hallussa. Haluamme totta kai pitää maalimme puhtaana, mutta tällaisessa ottelussa on erityisen tärkeää tehdä ensimmäinen maali itse.

Man United voitti kenraaliharjoituksessaan Tottenhamin 3-2-lukemin. Rangnickin mukaan joukkueelle jäi tuosta ottelusta parantamisen varaa.

– Meillä on loistava mahdollisuus olla yksi Euroopan kahdeksasta parhaasta. Näimme [viikonloppuna] millä tasolla voimme pelata. 20 prosenttia lisää Tottenham-pelin esitykseen, ja olen varma että voimme voittaa huomenna.

Diego Simeone, Atlético Madrid

Atlético on viimeisen viiden kauden aikana kohdannut kolme kertaa englantilaisseuran Mestarien liigan pudotuspeleissä. Kaudella 2016-17 madridilaiset pudottivat puolivälierissä Leicesterin ja kaudella 2019-20 neljännesvälierissä Liverpoolin. Viime kaudella tie nousi pystyyn neljännesvälierissä Chelseaa vastaan.

– Kaikki ovat olleet erilaisia otteluita. Tiedämme, miten hyvän joukkueen kohtaamme huomenna ja miten vaarallisia he ovat saadessaan kotiyleisön tuen, mutta luotamme itseemme, Simeone sanoi ottelupäivän aattona.

– Heillä on huippupelaajia, enkä puhu ainoastaan Cristiano Ronaldosta. Meidän on oltava varuillaan kaikkien heidän kanssaan. Luvassa on vaikea ottelu. Manchester United pelaa kotonaan ja tiedämme heidän vahvuudet. Olemme työskennelleet näinä päivinä sen mukaan. Joukkue ja valmennusjohto on valmis kilpailemaan.

Ottelun televisiointi

Old Traffordilla pelattava ottelu alkaa kello 22.00 ja näkyy suorana C More Sport 1:ltä sekä C Moren suoratoistopalvelusta.

Studiolähetys käynnistyy kello 21.00. Ottelun selostaa Tuomas Virkkunen.